Семейство

5 въпроса, които да си зададете, преди да се омъжите повторно

Прибързаните решения никога не са добър избор

19.11.2021г. / 10 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте преминали през развод или раздяла, нормално е да искате да се омъжите повторно. Всеки човек има нужда от обич, има нужда от това да се чувства желан и свързан с партньор, когото обича. Но е важно да не прибързвате с това решение, защото може да допуснете грешка. А за да разберете дали сте готови да се омъжите повторно, трябва да си отговорите на някои въпроси.

Защо приятелят ви не ви предлага брак?

Вторият, третият или поредният брак са различни от всеки предходен. За да не допускате поредния си провал в любовта, което ще ви накара да се чувствате нещастни, е важно да сте наясно защо искате да се омъжите отново. Дали това е истинска любов и желание към партньора ви или е начин да притъпите болката.

Ето и въпросите, на които да си отговорите, преди да се омъжите отново.

1. Каква е истинската ми мотивация?

Най-трудно е да сме честни сами пред себе си. Ако успеете да си отговорите на този въпрос, ще ви е по-лесно да разберете дали наистина искате да се омъжите за партньора си или просто искате да се омъжите за когото и да е, стига да сте омъжени. Може да се чувствате самотни на този етап, но е по-добре да преминете през самотата и да се изясните със самите себе си, отколкото да правите прибързани крачки.

10 знака, че и двамата сте готови за брак

2. Мъчно ли ми е за предишния ми брак или връзка?

За да сте готови за следващ брак или следваща сериозна връзка, трябва да сте преодолели напълно предходния си провал. Ако таите чувства към бившия си и се чувствате носталгично към предишния си брак и онова, което сте имали, по-добре не бързайте с нова връзка. Това само ще замъгли преценката ви и ще обърка истинските ви чувства.

3. Превъзмогнала ли съм бившия?

В много случаи въпреки провала на брака все още остават чувства към партньора. Може да не сте превъзмогнали раздялата си, въпреки че бракът ви се е сринал. Понякога взимаме решения, които знаем, че са правилни, но сърцето ни продължава да мисли по друг начин. Не бързайте с повторен брак, ако не сте спрели напълно да обичате бившия си. Първо трябва да превъзмогнете чувствата си към него, а чак след това да отдадете сърцето си на друг. Не встъпвайте в повторен брак, само за да забравите бившия. Това винаги е лоша идея.

Най-често срещаните видове брак

Коментирай