Семейство

10 неща, от които се нуждаят чувствителните личности, за да бъдат щастливи

Не крийте емоциите си

14.01.2022г. / 11 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек малко или много преживява събитията край себе си. Има хора, които успяват да запазят баланс, докато други могат да бъдат определени като много емоционални. Да си много емоционален има своите силни и слаби страни. Дали вие сте такава личност, може да проверите тук. От какво се нуждае една силно емоционална личност, за да бъде щастлива?

1. По-бавен, по-опростен ритъм на живот, който не включва бързане сутрин за работа. Такива хора са склонни и по-често да се колебаят от останалите дори за елементарни неща, като дали им се яде пилешка супа с фиде или ориз. Ето защо и бавно пазаруват хранителни продукти, дрехи и други принадлежности.

20 начина да успокоите стреса и отново да се чувствате добре

2. Време за почивка след натоварен ден. Подобно на интровертите, силно чувствителните личности имат нужда да презаредят енергийните си нива, тъй като са склонни да приемат твърде много информация, да преживяват хубавото и негативното много по-силно от останалите.

3. Спокойно, тихо място за оттегляне. Това може да е любимата им стая, кафене, ресторант, сред природата.

4. Не крийте емоциите си и ако ви се плаче – поплачете си. Според д-р Илейн Аарон, автор на The Highly Sensitive Person, чувствителните хора са склонни да плачат по-лесно от другите. „Чувствителните хора не могат да не изразят това, което чувстват“, каза тя пред Huffington Post. „Те показват гнева си, те показват своето щастие.“

Какво е токсична позитивност и защо всъщност е негативна?

5. Време за настройване за промяна. Някои хора по-лесно се справят с определени промени и преходи, докато за силно чувствителните личности това може да е източник на силен стрес и натоварване. Дори и да са положителни промените в живота им, отново ще ги преживеят силно.

6. Близки и стойностни взаимоотношения. Това е важно за тях, за да бъдат щастливи. Чувствителните хора се отегчават и избягват взаимоотношения от всякакъв характер, които са свързани с интриги, конфликти, токсичност.

4 слънца разкриват много за личността ви

7. Добър нощен сън. Всеки, който е недоспал е в пъти по-напрегнат, раздразнителен, непродуктивен. За силно чувствителните хора, недоспиването прави деня им непоносим. Добрият сън е една от формулите им за щастие.

Свързани статии

8. Здравословни хранения, разпределени през целия ден. Според западни психолози, гладът наистина може да попречи на настроението или концентрацията на чувствителния човек.

9. Любими хора, които разбират и уважават чувствителната им природа. Това се отнася особено силно за партньорите им в любовните им връзки. Силно чувствителните личности се нуждаят от половинка, която да не ги упреква за емоциите им, а да ги обича точно заради тях.

10. Постоянно вдъхновени. Обикновено една силно емоционална личност е и творчески насочена по някакъв начин, затова щастието ѝ се гради и върху вдъхновенията в живота. Именно творейки, такива хора успяват да надминат много други, защото създават много стойностни неща.

Снимка: iStock

По материали от www.psychologytoday.com

Коментирай