Свободно време

Навици, които подсказват много за личността ви дори на непознати

Скрити сигнали в поведението

08.12.2020г. / 09 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Езикът на тялото говори много за личността ни и то не само на нашите близки, приятели и колеги, но и на непознатите хора, които ни наблюдават. Навиците, които имате, могат да подскажат много повече на другите, отколкото предполагате. Хората могат да направят своите заключения за характера ви, за самочувствието ви, за отношението ви към света само като забележат някои ваши навици.

Език на тялото, който привлича

Сайтът Brightside събира някои интересни наблюдения по темата за това как ни възприемат околните според нашите малки навици. Заключенията са направени от учени вследствие провеждане на редица изследвания, насочени към поведението.

Начинът, по който носите чантата си

Според експерти всичко в езика на тялото има значение, включително и това как точно носите чантата си.

Ако държите чантата си висяща на лакътя със сгъната ръка, това обикновено подсказва, че сте професионалистка в областта си. Уверена личност сте и имате кралска осанка и излъчване.

Ако държите чантата си под мишница, като клъч, това означава, че обикновено сте спокойни, не сте изнервени и не сте особено загрижени за външния си вид.

Ако носите чантата си на рамо, това подсказва на другите, че искате да скриете нещо. Това е практичен начин, по който много жени носят чантата си, но ако прилепяте плътно ръката си към чантата, това подсказва, че не обичате да общувате особено.

Език на тялото, който прави лошо впечатление

Ако държите чантата си надолу за дръжките, това може да подсказва за несигурност.

Начинът, по който си правите селфи

Изследователите са открили, че има някои забележими поведенчески модели, които могат да се открият в начина, по който си правите селфи. Ако държите камерата отдолу под нивото на лицето си и се усмихвате естествено, това подсказва, че сте добронамерени, съвестни и честни личности, които не се стремят да покажат нещо несъществуващо с поведението си.

Ако сте отворени към нови преживявания, но сте и по-тревожни и несигурни, е по-вероятно да си направите селфи с „патешко лице“ или с камера, насочена високо над главата ви.

Начинът, по който вървите

По-уязвимите, чувствителни и несигурни в себе си хора вървят с наведена глава и наведени рамене. И обратното – хората с високо самочувствие ходят изправени и с вдигната глава. Така е по-вероятно да бъдете добре приети от хората, които инстинктивно ви възприемат като надеждна и приветлива личност. Доказано е, че и походката може да повлияе на настроението ни. Затова променете начина, по който ходите, за да промените и себеусещането си.

Какво означават на езика на тялото някои често заемани пози?

Начинът, по който се здрависвате

Ръкостискането може да подскаже много за вашата вътрешна нагласа и самочувствие. Ако стискате силно и държите здраво ръката на човека пред себе си, това подсказва, че сте екстроверт и ще сте силно мотивиран за успех. Ако сте тревожен и нямате вяра във възможностите си, ръкостискането ви е вяло. Поставяте ръката си полегнала под тази на другия човек. Това означава, че се предавате лесно.

Колко време прекарвате във взиране в телефона

Учените смятат, че и по този показател човек може да отсъди за характера и личността ви. Ако прекарвате много време, гледайки в телефона си и проверявайки социалните мрежи, това подсказва, че страдате от безпокойство и сте несигурни по някаква причина. Ако поглеждате телефона си рядко, това подсказва, че сте уверени и не сте тревожни. Имате увереност в себе си и по-високо самочувствие.

Тайният език на тялото на мъжете

Нервни тикове

Учените са заснели хора по време на различни ситуации и са наблюдавали реакциите им. Резултатите показват, че тези, които имат високи перфекционистки наклонности, са по-склонни да показват признаци на стрес, разочарование или скука. Останалите хора не успявали да скрият порива си за даден нервен тик, като тропане с крак, въртене на кичур коса, цъкане с език.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )