Семейство

Проблем, който всеки брак има

Има начин да бъде разрешен

02.02.2023г. / 17 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поддържането на здрави взаимоотношения изисква постоянни усилия и разбира се най-важното е как правилно да комуникираме в брака, защото това е най-добрият начин да разрешим притесненията си, преди той да се разпадне.

Вероятно няма човек в брак (или дългогодишна връзка), който в даден момент да не си е задал въпроса: защо нещата са толкова трудни в неговия брак, докато при познати и приятели, всичко изглежда стабилно и хармонично. Когато излизаме по двойки с близки хора, следим публикации в социални мрежи, изглежда, че другите се справят в пъти по-добре, отколкото ние с партньора си. Какво не е наред с нас?

Истината е, че всеки брак в даден момент има по-малко или повече сериозни проблеми. Ако някой ви каже обратното, вероятно крие истината.

Какви са признаците на емоционалната изневяра

Конфликтът е неизбежен, но не трябва да бъде разрушителен за любовта. Именно комуникацията е основният проблем във всеки брак (връзка). Дори и в една двойка да се съберат идеалните партньори един за друг, те ще имат конфликти, спорове. Всеки влиза в една връзка със своя произход, разбиране за живота, възпитание, очаквания. Прилики винаги има, но има и разлики.

Тези различия могат и вероятно ще създадат конфликт, но точно тук е важно семейните двойки да могат да работят заедно, за да се справят с различията в отношенията си. Двама души е важно да разберат не само кое е работещо за тях, но и какво пречи на връзката и трябва да бъде елиминирано. Особено разликите в мненията не бива да се превръщат в проблем или източник на конфликт. Вашите идеи или начин на мислене просто са различни.

Защо мъжът ми ми няма доверие

Какво може да се направи, за да подобри комуникацията в брака?

Първо решете какво е важно за вас като двойка

Дори и най-успешните бракове имат сериозни проблеми, но това, което ги отличава е, че те знаят как да подобрят комуникацията, имат желание да го направят, правят го, за да разрешат ефективно проблемите си. Докато имаме партньор до себе си, винаги ще има изпитания пред нас. Ето защо двама души трябва да работят в екип, ако им е важно да останат заедно, разбира се.

Свързани статии

Научете как да общувате

Всяка двойка трябва да се научи как да общува ефективно, макар че това е трудно. Важно е да се научим да следваме чувствата си, да се вслушаме в емоциите на другия, да се изслушваме добре, да споделяме открито, да си имаме доверие, да споделяме как дадената ситуация ни кара да се чувстваме.

Научете се наистина да разбирате партньора си

Научете се да слушате както със сърцето си, така и с разума си. Понякога пропускаме малките детайли, а те са важни. Разбира се, че няма да създаваме драма от всяко нещо, което не ни допада, защото тук говорим и за компромиси, които са нужни в брака.

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )