Семейство

7 безценни книги за личностно самоусъвършенстване

Усъвършенствайте себе си и променете живота си

30.03.2023г. / 05 13ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

В днешно време все по-актуални стават темите за хроничната умора, стреса, депресията, тревожността и други състояния, които сякаш се появяват в резултат на времето, в което живеем. Понякога единственото, от което се нуждаем, за да променим света около нас е всъщност да се свържем със себе си. За никого не е тайна, че книгите за личностно усъвършенстване и развитие са много популярни. Ето защо в следващите редове ще ви предложим някои от най-добрите книги на тази тематика. Ето ги и тях:

1. „Събудете гиганта в себе си“ от Тони Робинс

Тази книга е за всеки, който иска да покори и да управлява ума, тялото, емоциите и финансите си. От нея ще научите за мотивационните сили, които притежават болката и насладата, както и колко е необходимо да знаете важността на въпросите, които задавате. Ако искате да научите защо е важно да живеете по свои правила и да придобиете чистота на ума си, това четиво е за вас. Четете и препрочитайте бавно параграфите и изпълнявайте упражненията.

Самият Антъни Робинс е достатъчно вдъхновяващ със собствената си история – предприемач, милионер от съвсем ранна възраст, към днешна дата той е един от най-големите мотиватори и лидери в областта на развитието на личността.

20 цитата на Тони Робинс, които ще променят живота ви

2. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън

Едно четиво, което ще ви изуми с лекия си характер и забавния изказ. Марк Менсън разбива на пух и прах съвременните стремежи на всички за красота, щастие, пари и успех. Той ще ви покаже по много тънък начин как социалните мрежи и консуматорската ни култура всъщност подхранват един фалшив идеал за щастие. Това не е типичната книга за самопомощ, но чрез нея ще разберете колко е нормално всъщност да не се чувстваме добре през цялото време.

Най-великите цитати за любовта

3. „Алхимикът“ от Паулу Коелю

Макар и познат с други негови книги, този път Паулу Коелю разказва една пленителна история за един обикновен пастир, който е тръгнал напът, за да преследва мечтата си. По пътя си той среща много хора, всеки от които го упътва към заветната цел, но всъщност може би това е по-скоро пътуване към самия себе си. Една абсолютна класика, която би стояла чудесно в семейната библиотека.

Цитати от Паулу Коелю

4. „Силата на настоящето“ от Екхарт Толе

Авторът на тази книга е считан за съвременен духовен водач. Ако някога сте се замисляли за пътя и смисъла, присъствието и духовността, но не знаете откъде да започнете – тогава имате възможността да държите истинско помагало в тази сфера. Екхарт Толе ще ви помогне да живеете живот, който е изпълнен с по-малко страдание.

5. „Четирите споразумения“ от дон Мигел Руис

Още една задължителна и абсолютна класика в сферата на познанието за себе си. Тази книга ще ви помогне да се възползвате от ученията и мъдростта на древните толтеки, като чрез духовен и философски път на разбиране, вие ще промените споразуменията, които имате със самите себе си. След прочитането на книгата ще можете да започнете създаването на нов живот с помощта на четири нови споразумения.

Мъдростите на дон Мигел Руис

6. „Богат татко, беден татко“ от Робърт Кийосаки

Ще започнем с това, че тази книга вече 20 години е считана за номер 1 по финансова грамотност. От нея ще научите кои са уроците на които богатите учат децата си, а бедните и средната класа – не. Със сигурност Робърт Кийосаки промени начина, по който милиони хора по света мислят за финансите. Независимо дали сте родител или не, тази безценна книга ще ви помогне да усъвършенствате себе си и да придобиете нужните знания за парите – такива, на които никой няма да ви научи в училище.

Цитати на Дийпак Чопра

7. „Седемте навика на високоефективните хора“ от Стивън Кови

В тази книга по увлекателен начин ще успеете да разрешите личностните и професионалните си проблеми. Стивън Кови ще ви покаже пътя към постигането на един по-цялостен живот, който е изпълнен с честност, справедливост и достойнство. Книгата е определяна като една от най-влиятелните книги за бизнес на двадесети век и едно от най-влиятелните четива по мениджмънт в историята. Д-р Кови е посочен от списание „Тайм“ като един от 25-те най-влиятелни американци.

 

Коментирай