Семейство

Мъжът ми ме остави заради друга, но ми изпраща смесени сигнали. Какво да правя?

Въпрос в рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

05.04.2023г. / 16 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

Здравейте, мъжът от когото имам дете на 5 годинки и с когото сме заедно от 10 години, ни изостави заради друга жена с 3 деца. Той казва, че няма вече чувства към мен и че обича нея. Много е привързан към нашата дъщеря и уговорката беше да си пишем само във връзка с нея. От няколко седмици обаче звъни по телефона, уж да говори за детето и преминава в теми, касаещи него. Пише съобщения, че където и да се преместя, той също щял да дойде. Нямало да ни изостави в трудности и т. н. Не мога да го разбера. Уж не ме обича, но прави планове, в които другата не влиза. И вместо да ми пише, звъни всеки ден.

Какво да правя, как да се държа с него?

Отговор:

Свързани статии

Здравейте,

Благодаря за въпросите! Наистина такова поведение може да бъде доста объркващо и заблуждаващо. Моята препоръка е следната – преди да проведете уточняващ разговор с него, най-напред вие да бъдете честна към самата себе си и да си отговорите на въпросите:

- Искам ли да съм с този мъж?

- Щастлива ли ще съм с него?

- Само заради детето ли бих се върнала при него или защото самата аз искам да сме заедно?

След това вече можете да поговорите с него, поставяйки ясни граници и уточнявайки какви точно ще са вашите отношения, но след като първо сте се „допитала до себе си“.

Все пак, не забравяйте, че щом имате общо дете, това означава, че вие винаги ще имате комуникация помежду си, без значение дали сте заедно като двойка или не.

Успех, Петя

***

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 1 година )
0 rate up comment 0 rate down comment
Ралица ( преди 1 година )
Той е гузен, не бъркайте двете неща. Съвестта му се е обадила. Колкото и грозно да звучи, ако е умна ще се възползва от това му състояние по най-добрия за нея и детето начин, все пак му дала 10 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време