Семейство

7 полезни аксесоара за бебешката количка през зимата

12.01.2024г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Снимка: istock

Снимка: istock

Зимата е в разгара си, но това далеч не означава, че бебето трябва да прекарва дните си изцяло у дома. Можете да продължите разходките навън, ако няма мъгла, силен вятър и температурата не е под 0 градуса. И все пак трябва да се погрижите добре за комфорта и топлината и на бебето, и на себе си по време на зимните разходки. Приготвили сме ви списък със седем полезни аксесоара за количката на бебето, които ще направят времето ви навън по-приятно и без рискове за здравето.

Ръкавици за количка

Когато бутате бебешка количка, ръцете ви са неподвижни и незащитени от студа. Разбира се, можете да носите собствените си ръкавици, но за много дами те не са достатъчни. Лесното решение е да се снабдите със специални ръкавици за количка. Те се закопчават удобно за дръжката за бутане и са като маншони, в които просто да пъхнете дланите и пръстите си, докато се движите навън. Гарантирано топлят и ще ви помогнат да останете по-дълго навън.

Чувалче за количка

Ако вашето тяло се затопля от ходенето, детето лежи почти неподвижно в количката и това никак не му помага да задържи тялото си топло. Специалните зимни чувалчета за бебешки колички са перфектното решение. Те обгръщат цялото тяло на детето и запазват топлината му. Предлагат и удобна качулка за глава, която е достатъчно широка, за да покрие и шапката на детето. В най-добрия си вариант чувалчето се закрепва стабилно за количката, за да не може да се хлъзга по наклонената количка и да създава неудобства и риск от падане.

Покривало и дюшече за зимния кош

Ако детето е още съвсем малко и използвате легналия зимен кош, вероятно той е в комплект с удобно за закопчаване покривало за тялото и крачетата на детето. Използвайте го заедно с по-дебело дюшече, което да изолира и гърба на бебето.

Одеяло за количка

За децата, които вече седят или обичат да се движат и чувалчето им пречи, можете да използвате одеяло за количка. За разлика от обикновеното одеяло, то има прорези, в които влизат каишките за закопчаване и така не позволяват да падне на земята.

Покривало за количка

Прозрачното покривало за количката вероятно вече сте използвали при дъжд. То обаче е добра идея и за зимните разходки, тъй като ще осигури защита и от вятър, а и ще помогне на температурата в коша да остане малко по-висока от околната. В същото време покривалото има достатъчно отвори, за да гарантира чист въздух за детето.

Термо чанта за шишета и храна

Няма как да дадете на детето да пие вода с температурата на зимния въздух. Затова си осигурете удобна термо чанта за шишетата с вода, за млякото или храната, ако обичате да се храните навън. На пазара се предлагат различни варианти, просто се съобразете с вашите нужди, шишета и съдове.

Ски за бебешка количка

Ако зимата при вас е истинска и осигурява много снежни дни, ските за бебешка количка може да са вашето решение за приятни разходки в кристално чистия въздух. Имайте предвид, че те не са универсални, така че помислете за това, още когато избирате бебешка количка.

Коментирай