Меню

Домашен майонезен сос с чесън

26 октомври 2017 | 10:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца
150 мл олио
щипка сол
щипка черен пипер
40 мл лимонов сок
2 скилидки чесън 
щипка риган
5 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Чукнете яйцата в блендера. Пуснете да се разбиват на средни обороти. Бавно и постепенно наливайте олиото на струйка. Като започне да се сгъстява, добавете подправките, лимоновия сок и ситно намачкания чесън. Отново разбъркайте на бързи обороти.

Сервирайте майонезения сос с чесън към меса, риба, салати, скара.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай