Меню

Агнешко руло със спанак за Великден

10 април 2017 | 10:15 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 агнешко бутче или 1 кг агнешко филе

1 чаша спанак

2 глави лук

5 супени лъжици дижонска горчица

1 щипка черен пипер

1 щипка розмарин

2 щипки сол

2 връзки магданоз

2 щипки сух джоджен

1 едро кубче масло

3 супени лъжици галета
240 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Обезкостете бутчето и начукайте месото, за да стане по-тънко. Ако имате филе ще ви е по-лесно. Намажете месото с горчицата и поръсете с подправки, за да попие ароматите. Оставете в хладилника за през нощта или за няколко часа.

За плънката:

Нарежете магданоза, спанака и лука. Запържете ги в разтопеното масло заедно с галетата като разбърквате непрекъснато. Добавете и джоджена.

Разпределете плънката върху месото и го намотайте на руло. Завържете със здрав конец. Поставете агнешкото руло в намазнена тава за печене, след което намажете и месото с масло, за да хване коричка.

В тавата добавете малко вода, за да се изпече месото по-крехко и равномерно. Покрийте с фолио и печете на слаба фурна за около 3-4 часа (на 150 градуса). Малко преди да е готово свалете фолиото, за да хване коричка. Сервирайте с гарнитура картофи или салата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай