![1 супена лъжица зехтин
½ чаена лъжичка червен пипер, може и лют
200 г почистени скариди
2 супени лъжици лимонов сок
няколко стръка магданоз
3 супени лъжици масло
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/4dd/b5ad7644416430ddcb30afad8fcc64dd-f298a1f7157777093c72bbf957b86b25.jpg)
15 мин.
-
Порции: 2
В тиган загрейте зехтина и сложете към него червения пипер. Разбъркайте добре и след това сложете скаридите. Трябва им около минута от всяка страна. След това прибавете в тигана маслото, нарязания магданоз, лимоновия сок и разбъркайте добре. Когато сосът се посгъсти, може да сервирате скаридите.
Снимка: iStock
Опитайте още: