Какво те мъчи в любовта?

Влюбена съм в приятел с бонуси

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

13.11.2015г. / 15 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Повече от година съм влюбена и обичам един мъж, който обаче ме смята за приятел и иска да сме приятели, и не желае сериозна връзка. Преди повече от осем месеца успях да преглътна желанията си и чувствата си към него и да съм негова приятелка. Но през лятото започнахме да обсъждаме секса и стигнахме дотам, не помня кой предложи, да пробваме да сме приятели с бонуси. И това се случи. Аз съм влюбена в него, не съм му го казала – чувствам се добре с него.

В началото той каза, че се притеснява да не си въобразя, че тази връзка може да прерасне в сериозна връзка, също така ми каза, че при него влюбването става по-бавно, че не е невъзможно и да се влюби в мен. Аз обаче казах, че не съм влюбена в него. Според мен той много не ми вярва, тъй като казва, че очите ми казват друго.

Ние сме добра двойка и бихме могли да бъдем и много добра сериозна двойка. Опитвам се да не мисля за бъдещето, опитвам се и да не чувствам много, но това е по-силно от мен, особено когато ми казва, че докосвам душата му, че се интересува от мен, че му е добре с мен... Разказах тази история, не толкова, за да търся отговори, а може би за да я споделя и Вие като страничен човек да ми кажете какво мислите? Благодаря!

Ева Кулева: Доколкото разбирам, се чувстваш добре с тези отношения и се надяваш един ден с приятеля ти да се обвържете. Въпросът ми е: Ако знаеше със сигурност, че връзката ви няма да прерасне в „сериозна“ връзка, щеше ли да промениш нещо? Ако да, какво?

Не знам на колко години си, дали искаш да се омъжиш и да родиш деца. И ако искаш, кога искаш да стане това. На твое място бих се запитала „Още колко време искам да изчакам, за да видя дали той ще се влюби в мен и дали ще поиска да се обвържем?“.

Стига да си даваш сметка, че може никога да не станете „сериозна двойка“, няма лошо да си прекарвате добре заедно. Важно е да поемеш отговорност за избора си и един ден, ако отношенията ви не се развият както ти се иска, да не обвиняваш него.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай