Какво те мъчи в любовта?

Аз искам дете, а той не иска

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка от рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

15.12.2015г. / 15 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Здравейте, Имам 3-годишна връзка с мъж, който е сериозен, интелигентен, но в същото време е затворен по отношение на емоциите си. Рядко прави комплименти и изразява близост и дори интимност. Това положение ме депресира, тъй като не се чувствам достатъчно желана и истински щастлива, а аз съм доста емоционална натура. В момента съм на кръстопът, дали да прекратя връзката или да продължа напред, само защото е надежден зрял партньор. Лошото е, че съм вече на 40, нямам дете и сякаш желанието за семейство ми се изплъзва от живота. В същото време той не е готов за тези мои желания и това ме отдалечава от него. Благодаря предварително!

Ева Кулева: Вярвам, че избираме партньори, които ни помагат да опознаем себе си и да преминем на следващо ниво в развитието си. Това става като отразяват наши черти, които ни е трудно да приемем, и те обикновено са крайности. Двете крайности на едно качество са като двете лица на една и съща монета.

В случая неговата емоционална затвореност вероятно отразява твоята прекалена емоционалност. Урокът, който и двамата учите в тези взаимоотношения, е как да изразявате емоциите си здравословно.

Доколкото разбирам, обвиняваш него за това, че ти не се чувстваш щастлива. Докато очакваме някой друг да ни направи щастливи, ще си живеем разочаровани и нещастни. Поеми отговорност за щастието си. Ако си сигурна, че искаш брак и деца, а твоят партньор не иска или не е готов за това след 3 години, какво правиш още с него?

Вярвам, че за развитието на една връзка в зряла възраст, е необходима максимум 1 година. Ако след този период не се стигне до обвързване, има някакъв проблем.

За какво ти е надежден и зрял партньор, който не иска това, което ти искаш?

Вярваш ли, че можеш да имаш зрял и емоционално открит партньор, който иска семейство?

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
elena ( преди 8 години )
Ужасно е така да пропилееш времето си с човек, който не е готов да премине на следващото ниво, както го нарича ***. И то човек, който е на зряла възраст и има връзка цели 3 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар