Какво те мъчи в любовта?

Защо се държи така противоречиво?

Ева Кулева отговаря на вашите въпроси свързани с любовта

27.06.2016г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос на читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

Напоследък съм доста объркана. От три месеца съм с най-добрия ми приятел, с когото се познаваме от четири години. Понеже се разбираме страхотно, след като приключи 5-годишната си връзка, реши да ни даде шанс. Всичко тръгна много добре в началото, макар да беше малко странно, че вече не сме само приятели. Сексът си е на ниво, нямаме проблеми там.

След първият ни месец като двойка обаче, той започна да се колебае, че нещо не се получава, че още няма чувства. Обясних му, че толкова лесно не се появяват. И така за останалите два месеца, той ту ми показва колко добре си прекарва с мен и как започва да свиква, след това, че май няма да се получи и трябва да се разделим.

Не разбирам защо се държи така противоречиво и дали имаме бъдеще заедно, след като сме си говорили и двамата и знаем, че имаме един и същ план за бъдещето. Той казва, че мога да му дам всичко, което иска, но не изпитвал още нищо.

Ева Кулева:

Приятелството между партньорите и общите планове за бъдещето са важни предпоставки за щастлива и пълноценна връзка, но не са достатъчни. Необходимо е да има привличане и чувства. Вярвам, че е важно да балансираме между разума и чувствата си при избора на партньор.

Казваш, че се познавате от 4 години. Според мен това е достатъчно дълъг период за един мъж да осъзнае дали изпитва чувства към една жена или не.

Пишеш, че той е имал 5-годишна връзка. След приключване на дълга връзка, всеки има нужда да остане известно време сам със себе си, да преосмисли какво се е случило и какво иска от следващата си връзка. На твое място бих спряла да настоявам и да му обяснявам.

Бих се отдръпнала и бих го оставила да ми покаже ясно дали иска да бъде с мен или не.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай