Какво те мъчи в любовта?

Защо жените не късат категорично с бившите си партньори?

Ева Кулева отговаря на въпрос на читател

18.11.2016г. / 17 06ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Започнали сте нова връзка, но усещате, че приятелката ви сякаш не е забравила предишния си партньор? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме един много интересен въпрос от наш читател към Ева Кулева. Ето какво съветва специалистът.

Въпрос: Привет, мъчи ме следният въпрос, защо жените не късат категорично с бившите партньори, в смисъл, че запазват контактите си и ние мъжете трябва да ги помолим, ако се чуват или пишат поне да го правят скришом. Благодаря!

Ева Кулева: Чудесен въпрос. И аз това се чудя.

Както вероятно се сещаш, не само жените не късат категорично с бившите си партньори. А и бившите им партньори не късат категорично със същите тези жени. Логично е, нали?

И отговорът е от страх! Страх, че ще останат сами и ще се чувстват самотни. Страх, че няма да срещнат по-добър партньор. Страх, че някой ден ще имат нужда от помощ и няма да има на кого да се обадят и т. н.

Парадоксално е, че именно подобни страхове и неприключването на предишни връзки, ни пречи да създадем успешна и хармонична нова връзка. Не можем да вървим уверено напред, докато гледаме назад.

Не съм сигурна обаче, че е по-добре да го правят скришом. Разбирам, че предпочиташ да не знаеш, но това едва ли ще помогне за създаване на доверие между теб и партньорката ти.

Всички имаме нужда да се чувстваме сигурни. Вероятно партньорката ти не се чувства сигурна във връзката ви, в себе си, в теб...

Защо не поговориш с нея с разбиране и не я попиташ как се чувства по отношение на вашата връзка и от какво има нужда, за да се почувства по-сигурна?

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Spectator ( преди 7 години )
Жените обичат да си имат жокер,и в повечето случаи не прекъсват отношения с бившите заради опция използване или услуга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Хосе Луис Аврамтес ( преди 7 години )
Защото са като маймуните в гората - никога не пускат един клон, преди да са сигурни, че са хванали здраво следващия.*** паразитни, сър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Елеонора ( преди 7 години )
Жените искат внимание , мъжете не зачеркват лесно от тефтера бившите , държат си ги за резерва. И наистина това убива връзките още преди да са набрали скорост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
менди ( преди 7 години )
До поредната причина да: Аз нямам много по-различно виждане по темата от Авторката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 5 rate down comment
поредната причина да ( преди 7 години )
Точно жените късат на 100%.Мъжете си остават вратички и се надяват на "мостове", но тук огромното количество от писанията са манипулативни и елементарни, та не се изненадвам на поредното.Вече наистина ще знам, че нищо не пропускам, като не ви отварям.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар