Започнали сте нова връзка, но усещате, че приятелката ви сякаш не е забравила предишния си партньор? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме един много интересен въпрос от наш читател към Ева Кулева. Ето какво съветва специалистът.

Въпрос: Привет, мъчи ме следният въпрос, защо жените не късат категорично с бившите партньори, в смисъл, че запазват контактите си и ние мъжете трябва да ги помолим, ако се чуват или пишат поне да го правят скришом. Благодаря!

Ева Кулева: Чудесен въпрос. И аз това се чудя.

Както вероятно се сещаш, не само жените не късат категорично с бившите си партньори. А и бившите им партньори не късат категорично със същите тези жени. Логично е, нали?

И отговорът е от страх! Страх, че ще останат сами и ще се чувстват самотни. Страх, че няма да срещнат по-добър партньор. Страх, че някой ден ще имат нужда от помощ и няма да има на кого да се обадят и т. н.

Парадоксално е, че именно подобни страхове и неприключването на предишни връзки, ни пречи да създадем успешна и хармонична нова връзка. Не можем да вървим уверено напред, докато гледаме назад.

Не съм сигурна обаче, че е по-добре да го правят скришом. Разбирам, че предпочиташ да не знаеш, но това едва ли ще помогне за създаване на доверие между теб и партньорката ти.

Всички имаме нужда да се чувстваме сигурни. Вероятно партньорката ти не се чувства сигурна във връзката ви, в себе си, в теб...

Защо не поговориш с нея с разбиране и не я попиташ как се чувства по отношение на вашата връзка и от какво има нужда, за да се почувства по-сигурна?

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.