Какво те мъчи в любовта?

Приятелят ми се премести в чужбина

Ева Кулева очаква вашите въпроси свързани с любовта

23.03.2017г. / 15 55ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Двамата се срещат, но в последствие той заминава в чужбина. Дали е възможно да поддържаме връзка от разстояние? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ Ева Кулева съветва читателка, която е изправена пред сериозен избор по отношение на любовта и живота си.

Въпрос:

Здравей, Ева! От около 10 месеца съм с приятеля си като на 6-ия той се премести в чужбина (живееше тук за известно време). Решихме да останем заедно и всеки ден се чуваме/виждаме по Skype. Пътуваме, за да се видим възможно по-често (но досега само 2 пъти по финансови причини). Имам чувството, че връзката ми се превръща в рутина от разговори как е минал денят ми и повтаряне на „Липсваш ми“.

Вече никак не чувствам тръпката, а и понякога просто ми става скучно. Все едно всеки от нас живее живота си и го разказва на другия, без да участва наистина в деня му. Дали има начин да работим върху това или е по-добре да се разделим?

Притеснявам се, че запазвам връзката, защото е по-малко плашещо, отколкото пак да трябва да съм сама. Благодаря предварително за съвета!

Ева Кулева:

На твое място бих започнала с въпроса „Как виждам развитието на тази връзка?“. Ти би ли се преместила да живееш в страната, в която той живее? Ако не, защо? Ако да, какво би работила там и как би създала своя среда?

Той има ли намерение да се връща в България скоро? Ако ти не би се преместила при него и той няма намерение да се връща скоро, бихте ли живели заедно в трета държава? В коя и как го виждате да се случи на практика? И най-важният въпрос – в какъв срок!

На ваше място бих обсъждала подобни въпроси по време на скайп разговорите. Както и всички останали важни теми за едно дългосрочно партньорство – деца, брак, финанси, цели, ценности и т. н.

Нещо, което недоумявам е, защо е необходимо да се чувате/виждате всеки ден?! Чувайте се 2 пъти седмично примерно и ще видиш колко повече и по-интересни неща ще имате за споделяне.

Накратко казано, опитай се да установиш дали сте съвместими за дългосрочно партньорство, ако това е, което искаш. И дали имате сходни желания и разбирания по отношение на вашето общо бъдеще.

Оставам на разположение за още въпроси и ще се радвам да споделиш как се развиват отношенията ви.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

Видеоблог „Радикални връзки“

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ева Кулева ( преди 6 години )
До Ani: Сподели му как се чувстваш и от какво имаш нужда. Без да изискваш или да настояваш за нещо. От какво имаш нужда? Да разбереш какво мисли той за бъдещето? Да си говорите за други неща? Или от нещо друго?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Д. ( преди 7 години )
Благодаря ти много за съвета, ***! Притеснявам се да говоря с него за тези неща, защото не искам да го изплаша. Аз съм готова да се преместя при него, но още уча и в следващите няколко години няма да е възможно. Неговата ситуация е по-особена, сега кандидатства за магистратура и си търси работа, затова се и върна да живее в дома си, за да може да движи процеса по магистратурата от там (пък и след няколко месеца ще я започне). Така се получава, че поне 2 години няма как да се преместим в една държава, а да говоря за по-дълъг срок ме е страх, защото си мисля, че ще го уплаша - все пак нямаме и година заедно. Как да подхвана този разговор според теб?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Ani ( преди 7 години )
По-безсмислена и празна от съдържание статия не бях чела.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар