Двамата се срещат, но в последствие той заминава в чужбина. Дали е възможно да поддържаме връзка от разстояние? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ Ева Кулева съветва читателка, която е изправена пред сериозен избор по отношение на любовта и живота си.

Въпрос:

Здравей, Ева! От около 10 месеца съм с приятеля си като на 6-ия той се премести в чужбина (живееше тук за известно време). Решихме да останем заедно и всеки ден се чуваме/виждаме по Skype. Пътуваме, за да се видим възможно по-често (но досега само 2 пъти по финансови причини). Имам чувството, че връзката ми се превръща в рутина от разговори как е минал денят ми и повтаряне на „Липсваш ми“.

Вече никак не чувствам тръпката, а и понякога просто ми става скучно. Все едно всеки от нас живее живота си и го разказва на другия, без да участва наистина в деня му. Дали има начин да работим върху това или е по-добре да се разделим?

Притеснявам се, че запазвам връзката, защото е по-малко плашещо, отколкото пак да трябва да съм сама. Благодаря предварително за съвета!

Ева Кулева:

На твое място бих започнала с въпроса „Как виждам развитието на тази връзка?“. Ти би ли се преместила да живееш в страната, в която той живее? Ако не, защо? Ако да, какво би работила там и как би създала своя среда?

Той има ли намерение да се връща в България скоро? Ако ти не би се преместила при него и той няма намерение да се връща скоро, бихте ли живели заедно в трета държава? В коя и как го виждате да се случи на практика? И най-важният въпрос – в какъв срок!

На ваше място бих обсъждала подобни въпроси по време на скайп разговорите. Както и всички останали важни теми за едно дългосрочно партньорство – деца, брак, финанси, цели, ценности и т. н.

Нещо, което недоумявам е, защо е необходимо да се чувате/виждате всеки ден?! Чувайте се 2 пъти седмично примерно и ще видиш колко повече и по-интересни неща ще имате за споделяне.

Накратко казано, опитай се да установиш дали сте съвместими за дългосрочно партньорство, ако това е, което искаш. И дали имате сходни желания и разбирания по отношение на вашето общо бъдеще.

Оставам на разположение за още въпроси и ще се радвам да споделиш как се развиват отношенията ви.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

Видеоблог „Радикални връзки“

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.