Притчи, мъдрости, цитати

Съвети за успех от Брайън Трейси

„Успешните хора винаги търсят възможност да помагат на другите...“

17.01.2014г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Формулата на успеха не е само една. Всеки достигнал до него е изградил свои стратегии, които го движат напред. Тези стратегии се превръщат в полезни и ценни съвети за онези, които един ден се виждат като успешни личности.

В началото на една интересна година според китайския календар, а именно годината на кариерното развитие и израстване, няма как да не споделим няколко съвета от успешния Брайън Трейси – световноизвестен лектор и мотиватор в областта на личностното развитие.

Станете единни с вашите мисли, емоции и чувства

Представете си машина, която работи. Добре работещата машина е тази, в която всичките й части работят в синхрон.

Давайте всекидневно храна на мозъка си

Успелите хора всекидневно захранват мозъка с нова и интересна информация, която да им бъде полезна в различни ситуации. Именно това ги прави пионери в обществото за неограничен период от време. Вашите действия са резултат от навици. Когато имате успешни навици, вие ще постигнете успех в тази област, в която желаете. Ако не го направите, ще се провалите. Ето защо формирането на добри навици ще ви помогне да премахнете лошите.

Пробвайте предизвикателството наречено 30 дни

Поставете пред себе си задача, която да изпълните в рамките на 30 дни, например всеки ден да научавате по 10 нови думи на чужд език или да отивате в офиса по-рано от обикновено.

Свързани статии

След като минат тези 30 дни ще откриете, че умът ви е станал по-гъвкав и че по-ранното отиване в офиса не е проблем за вас. Ще откриете, че ще ви бъде по-лесно да продължите да учите нови думи всекидневно, отколкото да спрете да го правите.

Фокусирайте се върху процеса

Докато изпълнявате поставената 30-дневна задача, фокусирайте се върху процеса, а не върху резултата. Резултатите ще дойдат, само когато действията са последователни. Новият навик, върху който ще се съсредоточите, ще изисква цялата ви енергия, за да може да постигнете съвсем скоро целта си.

Съсредоточете се върху това, което е полезно

Със сигурност ще има ситуации, в които ще ви застигнат проблеми. В тези моменти е много важно как и върху какво ще фокусирате мисълта си. Проблемите винаги могат да станат по-големи отколкото са в действителност, когато се спирате на тях.

Ето защо е важно да фокусирате мислите си върху положителните и полезни неща в живота. Негативизмът и отказването да продължите напред е възможно най-погрешното нещо, за което можете да мислите.

Късметът е предсказуем

Според Трейси късметът е предвидим, и ако човек иска повече късмет, трябва да бъде по-активен, за да има пред себе си и по-голям шанс. Хората, които предприемат действия имат по-големи шансове в живота и следователно са по-склонни да достигнат до късмета и успеха. Ако никога не предприемате действия, няма да се отворят възможности пред вас. Също така е важно да действате с положителна, а не с негативна насоченост.

Осъзнайте цената, която ще трябва да платите за успеха

В живота нищо не се постига безплатно. Ще трябва да работите усърдно, за да го получите. Понякога това може да отнеме по-дълъг период от време от това, което сте предвидили. В цената на успеха са включени упорита работа и много жертви, но в крайна сметка всичко е въпрос на избор.

Продължавайте напред

Всеки голям успех е поредица от хиляди усилия, които никои не вижда и не оценява. Правете това, което харесвате във вашата работа, практикувайте постоянно, наслаждавайте се на процеса без да търсите одобрение от някого.

Вземайте решения

Вземането на решения е част от живота на успелите хора. Почти всяко решение е по-добро, отколкото липсата на такова. Трейси съветва да не стоите и да не чакате със скръстени ръце някой да взема решенията вместо вас, защото понякога чакането може да се окаже твърде дълго.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време