Притчи, мъдрости, цитати

Притча за птицата

За решенията в трудните моменти

09.12.2015г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота има добри и лоши моменти. Първите приветстваме, докато за лошите, никога не сме подготвени. Препятствията са в състояние да ни сломят и да ни откажат от мечтите. Поддавайки се на отчаянието ние падаме духом, вместо да съберем сили и отново да излетим.

Днес споделяме една кратка поучителна история, която ще ви припомни защо не бива да се отказваме в трудни моменти от това да продължим напред.

Притча за птицата

В средата на необятна пустиня имало едно дърво. То било напълно изсъхнало, но въпреки това на фона на златистите пясъци стояло красиво. Клоните на самотното дърво били дом на една птица. Един ден буря изкоренила дървото и така птицата загубила дома си.

Свързани статии

Тогава тя отлетяла. Летяла стотици километри, докато пред нея се открила градина с бълбукаща вода и плодни дървета. Това бил новият й дом.

Извод: Ако сухото дърво оцелее, няма сила, която да накара птицата да напусне дома си. Ето защо, ако обстоятелствата се променят, трябва да продължаваме да търсим най-доброто за себе си. И няма съмнение, че ще го открием.

Коментирай