Тя, звездата

Да не се робува на модата

22.08.2005г. / 16 42ч.
Аз жената
Да не се робува на модата

Когато говорим за мода и по-конкретно за булчинска мода, името на Поля Миланова е сред най-ярко открояващите се у нас. Само за няколко години младата дизайнерка набра популярност и моделите й са сред предпочитаните. В това интервю специално за Аз-жената Поля разкрива още някои аспекти на своя живот, които може би досега са били непознати за широката публика. Ние й желаем още много професионални успехи на родната и световна модна сцена!

За каква професия мечтаехте като дете?
Амбициите на моите родители бяха да стана лекар, а моите да рисувам или да създавам бижута, но никога не съм мечтала за професията дизайнер.

Какви са Вашите професионални амбиции сега?
Отново в областта на модата, да създавам нови и все по-хубави тоалети, с които да давам радост не само на българските дами, но и на дамите по света.

Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена?
В нашата професия жената заема достойно място. Както знаете всички жени, които се занимават с бизнес са достатъчно амбициозни и устойчиви психически на всякакви трудности. Трудностите не произхождат от това дали си жена или мъж, трудностите са свързани с икономическото положение в страната и с намаляващия морал.
Нямам проблеми с пола си, и не се чувствам дискриминирана, тъй като съм силна, борбена, волева и изключително трудолюбива, много по-силна от много мъже, които се занимават с бизнес. С много усилия и труд постигам реализация на повечето ми мечти.

Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?
Считам че най-големите ми успехи предстоят. Макар че всяка добре свършена работа за мен е успех. За мен успехът не е материална единица, това е радостта, която виждам в очите на моите клиенти и тяхната благодарност. Всяка следваща колекция е по-добра от предишната. С мои рокли по света дефилират Мис Свят, Мис Европа, Мис Кралица на красотата, Мис Университет, и на редица други престижни конкурси. С мои рокли се представят на сцена много известни наши оперни певици, актриси, журналисти и други известни бизнес дами.

За кое отделяте повече време - за семейството или за професията си?
Изцяло съм отдадена на професията. Решението е изцяло мое, не съм принудена от никакви обстоятелства – това е любов към професията и перфекционизъм.

На какво искате да научите своите деца?
На доброта, откровеност, трудолюбие.

Какво послание бихте отправили към българките?
Да възпитават в себе си естетическо чувство и да не робуват сляпо на модните тенденции. Правилно да подбират дрехите си, които да допринасят за по-добрата им визия и да ги отличават като личности.

Любим цвят?
Оранжев.

Любим вкус?
Ягода.

Любимо място?
Морето и Велинград.

Любима рецепта? Нещо, което готвите с удоволствие за семейството и приятелите си?
Пиле с гъби и сметанов сос – много лесно за приготвяне, за мързеливи домакини. Пиле предварително нарязано и изпечено на парчета се нарежда в стъклена тепсия по-дълбока, отгоре се нарязват гъби печурки 300 г, отгоре се подрежда пушено сирене 1 опаковка, подправки- черен пипер, сол на вкус, Вегета, 1 опаковка магданоз, и всичко се залива със сметана и мляко. Покрива се съдината с фолио , което да покрива съдината от всички страни и се пече на средно до разтопяването на топеното сирене и сгъстяване на сместа.

Коментирай