Тя, звездата

Дарявайте любов

12.10.2005г. / 17 10ч.
Аз жената
Дарявайте любов

Емилия Цветкова е симпатична, винаги усмихната млада дама, която се занимава успешно с йога и с деца. Обича да се занимава с изкуство и е готова да се маскира като клоун. Повече за това чаровно същество – в интервюто й за Аз жената.

За каква професия мечтаехте като дете?
Най-първата мечта, която си спомням, беше да стана космонавтка, защото ми беше интересно да разбера какво има в небето. Но определено много обичам и музиката, затова да стана певица беше най-голямата и жадувана професия до края на тийнейджърските ми години.

Какви са Вашите професионални амбиции сега?
В момента като работа водя йога часове, но отделно се занимавам и с музика, и с рисуване.

Ще бъде интересно да споделите кога се зароди желанието Ви да се занимавате с йога?
До йога се докоснах, когато бях последна година в училище. Бях в криза, налегната от тежки мисли за смисъла на живота и моето място в него. Имах нужда от насока за това къде да канализирам енергията си. Йогата дойде като отговор на моите търсения и открих в нея ключа.

Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Или се чувствате дискриминирана или улеснена от пола си?
Изобщо няма значение пола. В йогата няма разделение нито на възраст, нито на религия, национална принадлежност и т.н. важното е вътрешният мотив и стремеж. Но определено е нужен момент на вътрешно узряване, за да започнеш. Повечето хора знаят, че йогата е много хубава и полезна, но така и не започват.

На какво искате да научите своите деца?
Изграждането на децата започва още от утробата на майката и затова още оттогава е много важно децата да усещат любовта и хармонията. Всяка една душа има своето призвание и мисия, и колкото по-рано я открие, толкова по-добре. Бих искала да бъдат смели, за да реализират целите си. Мъдри за да взимат правилни решения. Отговорни и разбира се обичащи, способни да обичат себе си, другите и всичко.

Какво послание бихте отправили към българките?
Ролята на жената е много ключова, затова нека бъдат смели в реализирането на благородните си цели и да даряват любов.

Любим цвят?
Жълт.

Любима Песен?
Напоследък от светските певици обичам "Nothing really matters" на Мадона, иначе имам доста любими индийски песни на санскрит, наречени киртани.

Любим вкус?
Солено-сладко.

Любимо място?
Рикхия в Индия.

Любима рецепта? Нещо, което готвите с удоволствие за семейството и приятелите си?
Задушени зеленчуци.

Коментирай