Често разглеждат Близнаците като зодия с раздвоена личност. Причините и признаците за това са много. Те са част и от тяхната тъмна природа, неразгадаема за околните. 

Мнозина смятат, че понякога Близнаците могат да са забавни и весели хора, които обаче след кратко превключване стават раздразнителни, презрителни и пренебрежителни. 

Управляващата планета на Близнаците е Меркурий. Той е тайнствен и неразбираем. Такива са и подвластните на тази планета. Те са ориентирани към приключения. Скуката ги убива. 

>>3-те най-манипулативни зодии<<

Близнаците са едни от най-добрите комуникатори в зодиака, забавни, интелигентни и обаятелни личности, които обаче имат и своите много, много тъмни черти. Кои са те?

1. Те са саркастични. 

Иронията в думите на Близнаците отстрани е забавна и може да накара всеки да се засмее, но в повечето случаи обижда дълбоко най-близките им хора. Дори в най-сериозните ситуации Близнаците са склонни да иронизират и да проявяват остроумие, където не му е мястото. Сарказмът им може да е наистина досаден и кара хората да избягват да търсят съвет от тях. 

2. Те са импулсивни. 

Близнаците са въздушен знак и не искат да бъдат връзвани и оковавани във вериги и правила. В резултат на това те се стремят към неангажираност в отношенията си. Обичат да са самостоятелни и искат да живеят живота си така, както смятат за добре. Поради тази причина не са подходящи за семейство. 

>>20 отличителни черти на Телеца<<

Дори се затрудняват с поддържането на връзки и приятелства, особено дългосрочни. Няма да се поколебаят да напуснат човека до себе си, ако се почувстват притиснати. 

3. Близнаците са безразсъдни.  

Със своята безгрижност Близнаците са склонни и към импулсивност, която често води до безразсъдство. Те бързо навлизат в ситуации без да мислят за последствията и без да правят допълнителни планове. Изобщо не предугаждат как биха се развили нещата и какъв би бил изходът от ситуацията. Често те решават проблемите си именно по този начин – импулсивно, но неефективно.