Скорпионът е един наистина емоционален, но много хитър зодиакален знак. Лесно можете да бъдете привлечени от неговата личност. Скорпионите излъчват страст, увереност, често поемат ръководни постове и се справят с лекота и класа, отличавайки се от другите хора. 

Представителите на тази зодия се държат на положение. Понякога са хладни, но могат и да са весели и приветливи в зависимост от компанията и ситуацията, в която се намират. 

Тъмната страна на Близнаците

Всъщност, Скорпионът има много какво да крие. Измежду всички тъмни страни на различните зодии той има възможно най-тъмните черти. Те могат да бъдат както най-добрите, така и най-яростните емоционални потисници в зодиака. 

Нарицателното определение „най-тъмната зодия в зодиака“ определено обобщава негативните черти от характера му. 

1. Те са мистериозни.

Трудно е човек да проникне зад приветливата природа на Скорпиона, която обаче е измамна. Винаги около него има един тайнствен ореол, който пречи неговата личност да бъде напълно разгадана. Често е неискрен, дори с най-близките си. 

2. Могат да са груби.

Когато Скорпионът си изпусне нервите, това е епично. Около него се разразява истинска буря. За околните положението в много случаи изглежда наистина взривоопасно. Скорпионите могат да изсипят обиди, без да се замислят за чувствата на другите. Рядко им минава бързо, злопаметни са и намират начин да напомнят за случка, която ги е разгневила. 

Тъмната страна на Овена

3. Винаги са прави.

Не можете да промените мнението на Скорпиона, ако той самият не иска това. Скорпионите не признават поражение. Дори да са осъзнали грешката или неправотата си, те продължават инатливо да държат на своето. Добри са в аргументите и правят така, че да ви разколебаят във вашите собствени доводи.