Всичко за зодиите

Пълнолуние и лунно затъмнение в Скорпион на 16 май

Време е за ново начало

16.05.2022г. / 10 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 16 май ни очаква пълнолуние и лунно затъмнение в знака на Скорпион. Кървавото лунно затъмнение е рядко, но със силна вибрация. То носи край, момент на затваряне на една глава от живота ни. Кървавите лунни затъмнения получават името си от червеникавия нюанс, който Луната придобива, когато настъпи пълно лунно затъмнение. Пълното лунно затъмнение има много мощно влияние.

Любовен хороскоп за май

Енергията на пълнолунието и лунното затъмнение е много силна. Нея може да почувстваме на физическо, емоционално и духовно ниво, а тези „ефекти“ могат да продължат цял месец. Всички затъмнения извеждат на преден план събития, които са необходими за растежа и еволюцията на нашата душа. Предизвикателства не са изключени, но те винаги ни поставят там, където трябва да бъдем.

Таро карти за май за всяка зодия

Тъй като тези космически събития попадат в знака на Скорпион, който е и знак на трансформацията, със сигурност ни очакват промени. Енергията на тази зодия е свързана с феникса, който има способността и силата да се възроди от пепелта. Така и всеки един от нас има силата да направи това със себе си, да се издигнем като феникс и да се преродим в пълния си потенциал.

Дори и затъмнението да доведе до затваряне на нещо в живота ви, то не бива да се съмняваме, че ще излезем от тази ситуация по-силни. Сега е важно да не пилеем енергията си, а да помислим за своя път, за нещата, които вече не ни служат, за взаимоотношенията, които имаме, ситуациите, в които се намираме.

4 зодии, за които май ще е прекрасен

Тъй като това лунно затъмнение носи темата за края, може да се окаже, че трябва да изоставим нещо или да осъзнаем, че настоящият ни път трябва да се промени, за да ни служи по-добре.

Затъмненията ни правят изключително чувствителни, така че обърнете внимание на вашите емоции.

Не бива да забравяме, че планетата на комуникацията Меркурий сега е ретроградна, което може да ни накара да се почувстваме още по-объркани.

Затова е важно да се опитаме да сме спокойни, да сме търпеливи, да вярваме, че ще получим отговорите, които търсим и че ни очаква нещо хубаво съвсем скоро. Докато трае кървавото лунно затъмнение планетите Венера и Хирон също ще бъдат в една линия. Тази планетарна комбинация ни помага да „излекуваме“ своите емоционални рани.

Тъй като кървавите лунни затъмнения са добър момент за слагане на край, бихме могли да използваме тази енергия, за да сложим край на това, което ни наранява, да зададем своите намерения. Марс и Нептун също са в съответствие под това затъмнение, което ни насочва към това да се съсредоточим върху нашето духовно благополучие.

Снимка: iStock

Коментирай