На 10 май планетата на комуникацията, мисленето и времето Меркурий ще заеме ретроградна позиция в знака на Близнаци, на който е и управляваща планета. Когато планетата е ретроградна във въздушните Близнаци, това може да доведе до трудности в това да изразим себе си чрез думите, да наруши комуникацията ни с другите.

Също така са възможни обърквания с парите и ресурсите, документите. Ето защо до 3 юни ще бъде важно да проверяваме всичко много добре, включително и имейлите, съобщенията, които трябва да изпратим.

Пролетен маникюр за всяка зодия

Как може да преминем благополучно през периода на ретроградния Меркурий в Близнаци? Всъщност не е сложно. Не бива да забравяме да сме внимателни във всичко, да не се бърза, когато се говори, когато се подписват документи.

Когато Меркурий е ретрограден не е добре да правим големи промени, но периодът е подходящ да преосмислим някои неща, да планираме.

5 таро карти разкриват какво ви очаква

Тази ретроградна фаза ще бъде много по-интензивна от другите, които ни очакват. Знакът на Близнаци е комуникативен, но и обичащ флирта. До 3 юни може да се завърне в живота ни бивша половинка или пък да изпратим грешно любовно послание на някого.

Когато Меркурий напусне Близнаци и влезе в чувствения Телец на 22 май, управляван от Венера, ще се почувстваме по-спокойни. На 3 юни, когато ретроградната фаза приключи, любовта отново ще ни радва, дори с настоящия ни партньор.

Камъни за баланс по време на слънчево и лунно затъмнение

Докато Меркурий е ретрограден в Близнаци може да има забавяния по отношение на пътувания, проблеми с техниката, транспорта. Ако не ни се налага, не е добра идея да купуваме техника до 3 юни.

Трябва да бъдем внимателни и с думите си към другите, за да не ги нараним, тъй като и емоционално може да се усещаме по-напрегнати. Да се пазим от драматични ситуации, които ние може да създадем, да не се забъркваме в клюки.

След 3 юни Меркурий преминава в знака на Телец. Той е бавен, стабилен земен знак. Това означава, че някои събития около нас биха могли също да се забавят, повече да ни мързи.

Следващите ретроградни фази на Меркурий ще са в период 9 септември до 2 октомври и от 29 декември до 18 януари 2023 година.

Снимка: iStock