Почистете и нарежете спанака на лентички. Нарежете на ситно моркова, лука и чесъна и ги задушете в мазнината с малко вода. Когато омекнат може да добавите спанака. Когато зеленчуците са добре задушени прибавете ориза, който сте премили с вода. Оставете на тих огън за 10-15 минути, докато оризът набъбне. Овкусете с подправките и маслините.

Прехвърлете сместа в тавичка и налейте 2 чаши вода.

Печете 15 минути на умерена температура. След това извадете тавата от фурната и с помощта на супена лъжица направете вдлъбнатинки. В тях чукнете по едно яйце и поръсете отгоре с подправка чили кон карне.

Отново запечете, докато белтъците на яйцата се втвърдят.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още: