Мария Халачева е предприемач, дизайнер на детски и дамски бутикови дрехи. Тук може да прочетете повече за нея.

Специално за читателите на Az-jenata.bg Мария сподели една от любимите си рецепти с агнешко месо, вдъхновена от книгата „Съкровищница с класически готварски рецепти“.

Агнешки котлет с ребра и кайсиев пълнеж

1. Накиснете кайсиите в топла вода за 10 минути.

2. Разрежете всеки котлет хоризонтално през кокала в центъра, така че да се получи джобче.

3. Във всяко джобче поставете по 4-6 кайсиеви половинки и 45 г. лук.

4. Натиснете месото така, че да затворите джобчетата.

5. Разбийте в блендер останалите продукти на пюре.

6. Намажете котлетите с пюрето и ги наредете на чинийка.

7. Оставете ги в хладилника за 3 часа.

8. Печете ги на умерена фурна с фолио около 45 минути докато добият златист цвят.

Снимки личен архив Мария Халачева; Христо Иванов Иванов/Heaven Studio