15 за следващите 15

„15 за следващите 15“ представя: Паолина Петракиева

За титлата, семейството и любимия мъж

31.03.2017г. / 13 13ч.
Михаела Лазарова
Паолина Петракиева. Снимка: личен архив

Паолина Петракиева. Снимка: личен архив

Първият женски сайт в България Az-jenata.bg става на 15-години. По този повод стартираме специалния проект „15 за следващите 15“ и в него ще ви срещнем с 15 успели жени от различни сфери. Наш партньор в проекта е предаването „Днес в събота“ по Bulgaria ON AIR с водещ Бойка Делиева, в което ще може да видите всички интервюта. Днес ви представяме Мисис България Вселена – Паолина Петракиева.

По повод юбилея на Az-jenata.bg искам да ви попитам каква бяхте преди 15 години и каква сте днес? Какво се промени за целия този период?

С времето освен възрастта, която вече започва да се усеща, тъй като съм над 30 години, допреди това бях доста своенравна. Вече двете ми прекрасни дъщери ме приземяват, правят ме по-отговорна, по-амбициозна, но по-специално за тях.

За себе си вече сякаш съм постигнала нещата, които си бях набелязала преди 15 години, което може да ме прави само много щастлива и доволна, затова гледам в бъдещето напред за тях.

Кое считате за свой най-голям успех?

Радвам се, че ми задавате този въпрос. Повечето жени днес държат на кариерата си, в което разбира се няма нищо лошо. Аз също имам висше образование, но моят акцент в живота и моята посока са били това семейство, което е. Да го създам. Живот и здраве догодина със съпруга ми ще празнуваме 10-годишнина от нашия брак, от нашата сватба.

Надявам се да се множи тази годишнина. Щастлива съм, че в днешното време на кратки бракове, нашият просъществува. Намерили сме баланс във взаимоотношенията си, колкото и странно да звучи за наши близки, които знаят, че и двамата сме много темпераментни.

Важно е да има огън във връзката и взаимоотношенията. Аз винаги си казвам това, което не ми харесва, той също. Ако трябва караме се, но на момента всичко се разрешава и продължаваме напред, рамо до рамо.

Съпругът ви е бизнесмен. Казват, че до всеки успял мъж седи една силна жена. В какво се изразява силата на жената?

Мъжете не обичат кариеристки, обичат жената малко да ги слуша, да бъде покорна. Аз в никакъв случай не съм толкова покорна, но не съм и водещата в професионално отношение. Предпочитам аз да бъда водена от него. Той да бъде доминиращ, да бъде мъжът в семейството, каквато е и ролята на всеки мъж.

Цялото интервю с Мисис България Вселена 2010 Паолина Петракиева може да видите във видеото.



 

Коментирай