RSS

6 навика, с които вредим на красотата си

Някои от тях правим несъзнателно

23.10.2018г. / 12 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Голяма част от навиците в нашето ежедневие вредят на здравето и красотата ни. Такива са кръстосването на краката, пиенето със сламка, ненанасянето на слънцезащитна козметика и през есенно-зимните дни. Какво друго е добре да избягвате, за да запазите вашата красота?

Горещ душ

Много гореща вана или душ е нашата релакс терапия в края на деня. Но за кожата всекидневното къпане с гореща вода нарушава естествения ѝ баланс. Това причинява дразнене, сухота, инфекции и сърбеж. Много е важно след душ да нанесете подходящ овлажняващ продукт, за да я подхраните в дълбочина.

Подпиране на лицето с ръце

Това е един от най-често срещаните вредни навици, които правим несъзнателно. Разглеждайки телефона си, нещо в компютъра, подпираме с ръка например брадичката си. Това нарушава кръвообращението. Също така докосването с мръсни ръце увеличава риска от кожни проблеми, особено при кожи склонни към образуването на акне. Не на последно място, набръчквате кожата си.

7 начина да се отървете от стриите

Маскирате омазняването на кожата с пудра

Ако кожата ви е смесена към мазна, то тя най-вероятно се омазнява повече в областта на T-зоната. Неприятното лъщене може да се появи дори след по-малко от час, след като сте нанесли матиращ фон дьо тен или пудра. Как се справяте с него, нанасяте още грим, за да го прикриете? Напълно погрешно!

Първо трябва да отнемете излишния себум. Ако не направите това, натрупаният прах и себумът се запечатват в кожата. Това води до запушване на порите и образуване на черни точки, акне.

Добавете към козметичната си чантичка специални листчета за снемане на излишния себум, продават се в магазините за гримове, но ако нямате подръка, опитайте с обикновена салфетка.

6 грешки при миене на косата, които да избягвате

Разресвате косата си след къпане

Разресването на косата веднага след къпане е действие, което почти всеки прави, но това вреди на красотата ѝ. Мократа коса е много по-чуплива. Ако ще я разресвате, трябва да е под душа, да сте ѝ нанесли подходящи стилизанти, които да улеснят разресването. Също така попивайте водата от косата си, а не я търкайте с кърпата.

Свързани статии

Нанасяте грим веднага след почистване на веждите

Всяко движение с пинцетите увеличава риска от инфекции. Ето защо не бива да нанасяте грим непосредствено след почистване на веждите си. Вместо това избършете кожата си с лек дезинфектант, почиствайте редовно пинцетите и четките си за грим.

Прекалявате с пилингите

Твърде честата употреба на ексфолиращи средства води до излишна секреция на себум и същевременно оставя кожата дехидратирана. Правете пилинг на кожата си един път седмично или на всеки две седмици. Също така внимавайте с нанасянето им. Не бива да го правите агресивно, за да не нараните кожата. Идеята е само да премахнете мъртвите кожни клетки и да озарите тена на кожата си.

Коментирай