Здраве и красота

7 начина да се отървете от стриите

Как да върнете еластичността на кожата

23.09.2019г. / 15 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стриите са ужасен проблем, който отнема голяма част от самочувствието на много жени. Най-доброто, което можете да направите срещу стриите, е да се предпазите от тях. Въпреки това има и някои ефективни натурални начини да ги заличите или поне да намалите видимостта им. Кои са те?

3 природни метода срещу стрии

Кокосово масло

Кокосовото масло хидратира дълбоко кожата и я подхранва с веществата в състава си. Прави я по-еластична и има противовъзпалителни свойства.

Захар

За да се предпазите от стриите, а и за да стимулирате тяхното заличаване е необходимо да ексфолирате кожата добре поне 2-3 пъти седмично. За целта смесете малко захар, кокосово масло, лимонов сок и правете масаж на засегнатите зони за около 10 минути.

Витамин С

Подхранването с витамин С на кожата е важно. Той е антиоксидант, който се бори с възпаленията в кожата. Наблягайте на плодове и зеленчуци, богати на витамин С. Можете да си правите и различни маски с тях.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина стимулира образуването на колаген, който помага за заличаването на вече съществуващи стрии. Ако в кожата ви има достатъчно колаген, вероятността да се появят стрии е по-малка.

Маски срещу стрии с алое вера

Алое вера

Алоето е невероятно хидратиращо. То съдържа вещества, които помагат да се справите със стриите. Можете да си правите маски с алое вера, а можете и да го прилагате директно и натурално върху кожата.

Витамин А

Този витамин е от голямо значение за кожата. Той я прави по-гладка и еластична, подхранва я и също стимулира синтеза на колаген.

Лосиони и кремове против стрии

Дерматологично тестваните и квалитетни козметични продукти за превенция и третиране на стрии също са добър вариант в борбата с неприятните кожни дефекти. Консултирайте се с вашия дерматолог кой продукт е най-подходящ за вашата кожа.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
na purvo miasto e spokoinia jivot i grija za samia sebe si . pri men tova lipsva vse o6te . dosta natovaren rejim imam v denono6tieto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар