Измитите и обелени моркови се нарязват на парчета и се поставят в блендер. Добавят се яйцата, олиото и всичко се пасира.

В отделна купа пресяваме брашното, захарта и бакпулвера. Разбъркваме добре да се смесят съставките. Добавяме морковената смес и разбъркваме отново много добре, докато стане еднородна смес.

Изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Печем в предварително загрята фурна на 180° до суха клечка (около 45мин).

Съвет: Преди да изпечем кекса може да добавим на повърхността парченца шоколад. Може след изпичане да залеем с шоколадова глазура или просто да го оставим така.

За глазурата:

Всички продукти се смесват и се готвят на ниска температура. Когато сместа заври, разбъркваме за минута и дърпаме от котлона.

Заливаме кекса и нарязваме!


* „Това е много любима наша рецепта! Много често Дария ми помага в приготвянето. Лесен е и бърз, а вкусът му е чудесен!“, споделя самата Ромина Тасевска пред Az-jenata.bg.

Интервю с Ромина Тасевска можете да видите тук

Снимки: личен архив/ Ромина Тасевска

Вижте още: