![Пилешко филе – 500 г
Кокосово масло – 50 г
Кокосово мляко – 1 консерва
Ананас – 1 брой
Соев сос – 3-4 супени лъжици
Сол на вкус
Лук – 1 глава](/media/files/resized/article/654x358/3dd/4c7a9e631237ac25ff750e5381d623dd-bb20acf023b3822c171e8e56099a188d.jpg)
-
Порции: 4
Нужен ни е тефлонов тиган, в който поставяме кокосовото масло. Използвам него, тъй като е с най-малко калории и е единствената мазнина, която не губи полезните си съставки при нагряване.
Разтопявате маслото, добавяте лука и пилешкото (което предварително хубаво сте полели със соевия сос) и запържвате за около 5-6 минути. След това разрязвате ананаса наполовина, издълбавате вътрешността и я нарязвате на малки кубчета. Поставяте ги в тигана при пилешкото за около 3-4 минути. След това добавяте млякото до сгъстяване на ястието и прибавяте малко сол. Най-накрая поставяте ястието в издълбания ананас и получавате прекрасно и нискокалорично ястие.
Интервю с Бориса Тютюнджиева за Az-jenata.bg можете да прочетете тук.
Снимки: Костадин Кръстев – Коко/ Бориса Тютюнджиева
Опитайте още: