Четири от бананите се намачкват с вилица в голяма купа. Добавят се яйцата, олиото, бялата захар и канелата. Всички продукти се разбъркват добре. Добавя се и брашното и пак се разбърква. На тиган се разтапя маслото и се добавя кафявата захар. Бърка се, докато се разтопи и карамелизира. Сместа от маслото и кафявата захар се изсипва в тава. Нарязват се другите два банана на кръгчета и се нареждат върху изсипаната смес. Върху тях се добавя вече разбърканата смес с другите банани и брашното. Пече се 40-50 минути на 175 градуса. След като се извади сладкишът от фурната се оставя да изстине. Тавата се обръща върху друг съд, за да може сладкишът да се отдели и в горната му част да попаднат карамелът и бананите. Реже се на парченца, може да добавите топка сладолед.

Снимка: Симон Варсано/ iStock

Интервю с Неда Спасова прочетете тук.

Вижте още: