Печеното пиле с бира на Матю Макконъхи

15 май 2022 | 05:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 цяло пиле
1 бутилка бира от 500 мл
2 супени лъжици червен пипер
2 супени лъжици чеснова сол
1 чаша масло
сол и черен пипер на вкус
200 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте грил тиган. В него разтопете ½ часа от маслото, 1 лъжица червен пипер, 1 лъжица чеснова сол, сол и черен пипер. Разбъркайте, докато маслото се разтопи и подправките се смесят. Оваляйте пилето в сместа, за да се запечатат вкусовете за няколко минути, докато пилето добие загар.

Отворете бирата. Матю Макконъхи съветва да изпиете половината от съдържанието. Другата половина оставете както си е в шишето. Към бирата прибавете остатъка от подправките.

Загрейте фурната. Преместете пилето в тавичка за печене. Пъхнете шишето с бирата в пилето откъм дупето. Печете на слаб огън около 180 градуса за 3 часа.

Снимки: Reuters/ iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай