Меню

Пилешко печено по селски

23 юни 2017 | 06:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4-5 пилешки бутчета или 10 крилца
1 голямо кубче масло
4-5 супени лъжици олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 печени чушки от буркан
3 домата
2 картофа
1 шепа маслини
1 морков
риган
сол
черен пипер
червен пипер
½ чаша бяло вино
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете зеленчуците. Измийте месото. В дълбок тиган разтопете маслото заедно с олиото, за да не загори. Запържете в тях лука заедно с месото. След като месото побелее, а лука стане полупрозрачен прибавете и картофите. Разбърквайте непрекъснато, за да не загорят.

След около десетина минути прехвърлете всичко в дълбока тава за печене. Добавете останалите зеленчуци. Подправете с подправките на вкус и залейте с виното. Печете ястието в загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: pixabay

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай