Меню

Салата с киноа по рецепта на Дженифър Анистън

14 септември 2023 | 10:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши пилешки или зеленчуков бульон, по възможност домашно направен
1 чаша суха киноа
420 г консерва нахут, отцеден и изплакнат
1 краставица, нарязана на кубчета
1/2 малка глава червен лук, наситнен
няколко стръка пресен магданоз, нарязан на ситно
няколко листа мента
1/2 чаша печени осолени шамфъстъци, нарязани
100 г натрошено сирене фета
сол и черен пипер на вкус
За дресинга:
1/2 ч.ч. пресен лимонов сок 
1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин 
1 супена лъжица мед
сол и черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В тенджера на котлона сложете бульона. Когато заври може да добавите киноата и да намалите огъня. Варете около 15 минути. Киноата трябва да абсорбира бульона, но и да се сготви добре. След това може да я сложите в купа, за да изстине. Когато е охладена може да добавите останалите съставки за салатата. Съставките за дресинга се комбинират добре в купичка или бурканче, след което може да овкусите салатата.

Снимки: Getty: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай