Меню

Хрупкаво печено пиле

15 октомври 2015 | 17:03 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
2 чаши натрошени крекери с вкус на сирене
1 чаша кромид лук, ситно нарязан на кубчета
½ чаша галета
2 супени лъжици сусамово семе
сол и черен пипер на вкус
4 бр пилешки гърди без кожа, нарязани на половини
3 супени лъжици майонеза
1 ч.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Смесете крекерите и лука заедно с галетата, сусама, солта, черния пипер в купа. Разбъркайте и заделете настрана.

Измийте пилешките гърди и ги подсушете. Нанесете тънък слой майонеза навсякъде по тях. След това потопете в сместа с крекерите. Направете това от двете страни на месото.

Поставете пилешкото в предварително подготвена и намазнена тавичка. Поръсете обилно с останалата част от сместа в крекерите. Напръскайте пилето малко с олио и вода.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай