Маникюр

6 начина да изсушите лака за нокти по-бързо

Как да имате маникюр за няколко минути

02.11.2021г. / 14 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обичате да оформяте маникюра си и да го декорирате с красив лак в различни цветове. Онова, което обаче помрачава цялата магия на прекрасния ви маникюр, е чакането лакът за нокти да изсъхне. През това време стоите с вдигнати ръце, не докосвате нищо в продължение на минути, понякога часове, особено ако сте поставили два или три пласта цветен лак и сте завършили оформянето на маникюра с топлак.

Как да почистим ноктите, когато нямаме лакочистител?

Чакането всеки отделен пласт да изсъхне достатъчно добре, за да не развалите маникюра си преди да сте му се порадвали е изнервящ процес, който всяка жена иска да намали. Затова има няколко трика за бързо съхнене на лака за нокти, с които да си помогнете.

Купичка с лед

Ако можете да издържите на студа, потопете ръцете си в купичка лед след нанасянето на всеки пласт лак. Задръжте за няколко секунди до 1 минута. Така лакът ще се стегне по-бързо и ще изсъхне.

Сешоар

Можете да използвате силната струя на сешоара, за да ускорите съхненето на лака. Не забравяйте да насочите хладка струя към ноктите, а не гореща.

Как да запазим лака върху ноктите си за по-дълго?

Потопете ноктите в олио

Олиото е друг ефективен метод за бързо съхнене на лака. Можете да използвате олио за нокти, за кожички, готова смес за бързо съхнене на лака или просто олио за готвене. Зехтинът върши същата работа. В допълнение той подхранва кожата и ноктите с мастни киселини.

Свързани статии

Спрей за готвене

Спреят за готвене също е съставен от олио за готвене. Можете да използвате него. Така ще намалите разхищението на излишен ресурс.

Какво става с организма 10 часа, след като сме се лакирали?

Спрей за коса

Лакът за коса има бърз фиксиращ ефект. Той може да помогне и във фиксацията на лака ви за нокти. Когато пръскате лак за коса върху ноктите, постарайте се да го правите от поне 30 сантиметра разстояние. Ако имате кожни раздразнения или алергии, това не е добра опция за вас. След като сте напръскали, изчакайте 30 секунди и измийте с вода и сапун.

Нанасяйте по-тънки пластове лак

Ако не искате да използвате някой от споменатите по-горе методи за бързо съхнене на лака, можете просто да нанасяте по-тънки пластове лак, които да изсъхват по-бързо.

6 хитри употреби на лака за нокти

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )