Любимите 8

Любимите 8 аромата при парфюмите

За повече разкош

30.03.2022г. / 07 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако има нещо, с което завършваме своята визия, нещо, което е невидимо, но всички могат да усетят, то това е парфюмът. Смело можем да го наречем аксесоар. Купуваме си нов парфюм, когато сме влюбени, когато започваме ново начало, настъпва нов сезон или имаме много специален повод. Ароматите, които носим върху кожата също са изключително специални, защото отразяват нашата същност и настроения.

Кои са любимите 8 аромата при парфюмите?

1. Флорален

Флоралните аромати покриват най-голямата категория от различните видове парфюми. Обикновено те ухаят сладникаво и напомнят за различни сладко миришещи цветя като рози, жасмин, портокалови цветове, гардении, карамфили и други. Флоралният парфюм напомня за романтика, женственост и често съчетава в себе си няколко аромата на цветя.

10 начина да направите парфюма си да е по-дълготраен

2. Цитрусови плодове

Свързани статии

Парфюмите с цитрусова нотка са много свежи, интензивни. Те се извличат от лайм, лимон, мандарина. Когато напръскаме върху кожата тези прекрасни аромати, ние се чувстваме по-освежени, енергични. Носят се с лекота и са чудесни за нанасяне през деня.

3. Дървесни аромати

Комбинация от дърво и мъх е основната тема на тези дървесни аромати и често се наричат шипрови аромати. Какво съчетават в себе си? Обикновено това са дъбов мъх, цитрусови плодове, пачули, бергамот, както и други сладки земни аромати. Парфюмите с дървесни аромати действат успокояващо, могат да се нарекат класически аромати.

6 грешки, които допускаме с парфюмите

4. Ориенталски

Ориенталските парфюми съчетават в себе си земни и мускусни аромати. Смята се, че са идеални, когато искаме да привлечем вниманието към себе си или да съблазним. Когато ни очаква романтична и специална вечер.

5. Плодов парфюм

Тези аромати също са много приятни, като включват ябълка, горски плодове, манго, праскова и други. Те имат сладост, могат да са комбинирани с плодови нотки. Напомнят за романтика, пролет, лято.

13 антиейдж съставки в кремовете за околоочния контур

6. Зеленина

Парфюмите, в които се долавят нотки на зеленина са чудесни за носене през деня. Някои от тях могат да бъдат унисекс. Особено подходящи са за пролетните и летни месеци.

7. Аромат на океан

Те могат да наподобяват миризми като планински въздух, чисто пране. Имат една невероятна лекота, но присъствието им се усеща, затова са и подходящи за по-специални поводи.

Свързани статии

8. Пикантни

Това са аромати като канела, джинджифил, кардамон, карамфил, черен пипер и други. Така наречените пикантни парфюми са много интензивни, ароматът им напомня за класика, за лукс, съблазняване. Могат да се ползват и през деня, не само вечер.

Коментирай