Здраве и красота

6 грешки, които допускаме с парфюмите

Разтърквате аромата върху кожата си, когато тествате в магазина

04.01.2022г. / 12 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Парфюмът е онова невидимо бижу, без което не можем. Той е и един от най-старите козметични продукти, чието използване е започнало преди много векове. Парфюмът подчертава нашия стил, индивидуалност, настроение, женственост. Пръскаме го там, където искаме да бъдем целунати, но понякога и с него допускаме някои грешки. Вижте някои от тях.

Не пръскате, а търкате аромата

Една от най-честите грешки, които допускаме при нанасяне на парфюма е, след като пръснем от него леко да го потъркаме и разнесем по кожата си. Триенето загрява кожата, която произвежда естествени ензими, които променят аромата. Топлината може да направи така, че парфюмът ви да загуби своята острота и аромат.

Аромати, специфични за всеки зодиакален знак

Не хидратирате кожата си

Преди да нанесете парфюма си, не забравяйте да хидратирате кожата си, за да остане ароматът по-дълго. Всъщност, идеалният момент за нанасяне на любимия ви парфюм е веднага след душа, защото порите са отворени и следователно ще задържат аромата за по-дълго време.

Разтърквате аромата върху кожата си, когато тествате в магазина

Може би няма човек, който да не е допускал тази грешка при избора на нов аромат. Търкайки обаче мястото, на което сте нанесли малко от него, например китка в китка, повлиявате на молекулите на парфюма и ароматът му леко се променя.

Най-добрите съставки за вашата кожа според зодията

Разклащате парфюма си преди нанасяне

Ароматите са формулирани така, че не е необходимо да се разклащат преди пръскане. По този начин се нарушава тяхната формула, което се отразява на трайността им и интензивността им на ухание.

Свързани статии

Съхранявате парфюмите си в банята

Ако искате да запазите аромата на вашия парфюм за по-дълго време, избягвайте влажни зони като банята, както и места в дома, на които има пряка слънчева светлина. В дългосрочен план това може да промени неговото качество. Ето защо се препоръчва парфюмите да се държат на сухо и хладно място.

Хидратиращи масла за кожа, които да нанасяте след дезинфекция

Чудесен аромат, искам като твоя парфюм

Колко често ви се е случвало, ваша приятелка, близка, колежка да ухае невероятно и вие да си купите същия парфюм. Този вид покупки обаче невинаги се оказват успешни. Защото вашата кожа си има специфики, характеристики и е важно да проследите как ароматът се развива върху нея, защото може да се окаже, че върху вашата кожа не ви допада как ухае. Затова е важно да ползвате тестер и чак след това да решите дали този парфюм е вашият.

Коментирай