Здраве и красота

13 антиейдж съставки в кремовете за околоочния контур

За по-красива и здрава кожа

27.02.2022г. / 06 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В грижата за здравето и красотата на кожата на лицето, не можем да си позволим да пропуснем деликатната зона около очите. Там кожата е по-тънка, нежна и първите признаци на стареене, умора, неправилна грижа и нездравословно хранене винаги са видими. Затова се стараем да ѝ осигурим подходящ околоочен крем, глезим я с маски и пачове, които са предназначени за тази зона от лицето, ползваме и серуми. Знаем ли обаче кои са едни от най-добрите антиейдж съставки в козметиката за околоочния контур?

Няма как да изброим всички, но вижте 13, за които се смята, че ни правят по-красиви.

1. Коензим Q10 (CoQ10) – Той спомага за предпазване на кожата от увреждане от слънцето, свободните радикали и намалява риска от поява на бръчки.

2. Пептиди – Пептидите подпомагат синтеза на колаген и са чудесна грижа за изтъняла кожа и фини линии.

3. Серамиди – Серамидите подобряват здравината и овлажняването на кожата.

Пачове за околоочен контур – за кожа с по-малко бръчки

4. Ниацинамид – Този антиоксидант има изсветляващ и хидратиращ ефект, кожата изглежда свежа и гладка.

5. Хиалуронова киселинаХиалуроновата киселина е суперсъставка в грижа за кожата на лицето, включително и зоната на околоочния контур. Тя поддържа кожата влажна, подобрява нейната еластичност, намалява фините линии, както и риска от образуването на нови бръчки.

6. Алфа-хидрокси киселини – Съществуват няколко вида алфа-хидрокси киселини, но млечна киселина, гликолова киселина, бадемова киселина, които най-често се използват в козметиката, спомагат за намаляване на хиперпигментацията на кожата, обновяват горния ѝ слой, разкриват нейната свежест и мекота.

7. Витамин С – Мощен антиоксидант, който спомага за синтеза на колаген, стяга кожата, намалява тъмните кръгове, подпухването.

8. Витамин Е – Той овлажнява и успокоява, намалява риска от преждевременно стареене на кожата.

9. Витамин К – Този витамин подобрява кръвообращението в зоната около очите и спомага за намаляване на подпухването, тъмните кръгове.

10. Кофеин – Кофеинът също помага за намаляване на подпухналостта и тъмните кръгове под очите, тонизира кожата, стяга я.

Свързани статии

11. Ретиноиди – Тяхната полза за кожата около очите е, че се смята, че могат да намалят появата на бръчки, но те трябва да се използват само вечер. Те също могат да раздразнят кожата, така че използвайте само ретиноидни продукти, предназначени за под очите.

12. Ферулова киселина – Тя предпазва кожата от увреждането на околната среда, намалява риска от преждевременно стареене, има антиоксидантно действие.

13. Слънцезащитен фактор – Много важна съставка в грижа за кожата на лицето. Ако искате да имате по-малко бръчки и пигментни петна около очите, не пропускайте съставката.

Коментирай
Свободно време