Интимно

Тайните на щастливия брак

27.09.2010г. / 09 38ч.
Аз жената
Тайните на щастливия брак

Щастието в семейството – толкова трудно постижимо! Да намериш „правилния“ човек далеч не е гаранция за щастие. По-скоро се постига с множество целенасочени действия, търпение, готовност за компромис, далеч от романтичните мечти, които обещават книгите и филмите.

Ето няколко съвета, с които може щастието във вашата връзка да дойде по-лесно.

Уважение. Много е изписано за любовта, но знаем, рано или късно тя се изпарява и тогава, за да сме щастливи, тя следва да се замени от голямо взаимно уважение. Ако няма уважение – връзката е тотално разпадната. Да уважаваш някого е въпрос и на желание. Не оставяйте умът ви да е завладян от слабите страни на партньора ви, фокусирайте се на това, което харесвате у него. Така и щастливата ви връзка ще продължи повече!

Показвайте чувствата си. Не е нечестно, нито пък е поза – но казвайте по-често на своята любов, че наистина е вашата любов. Показването на чувствата се крие в малките интимни жестове, като това да се погледнете в очи преди да започнете вечерята си, да се целунете на раздяла сутрин преди работа, да купите без повод любимото му вино, например или да се прегърнете ей така, просто защото сте заедно! Ако искате направете и по-показни неща, като например да ходите по улицата хванати за ръце, да изпратите картичка с обяснение в любов по пощата в службата му или да оставите цял куп бележки „обичам те“ на входната врата или защо не – на вратата на хладилника!
Не чакайте 14-ти февруари, за да кажете „Обичам те“ – ето това е щастие!

* * *

За щастието
7 трика да останем влюбени по-дълго
Как да запазим дългата връзка?
Къде отива тръпката?
Как да покажем любовта си
Съществува ли вечната любов?
Колко трае влюбването?
Съвети за успешен брак

Коментирай