Интимно

3 тайни за щастлива връзка

08.04.2011г. / 18 02ч.
Аз жената
3 тайни за щастлива връзка

Щастливият брак или интимна връзка приличат на градина – засаждаш семената в здрава почва и влагаш подходящите хранителни вещества: вода и слънчева светлина – и гледаш как градината расте. Точно всекидневната грижа кара всичко да разцъфва. Същото е и във връзките между хората – малките неща, които правите всеки ден, поддържат връзката ви здрава и щастлива.

Има три основни неща, които всички щастливи двойки знаят:

1. Общуване – двойките, които комуникират помежду си всеки ден са най-щастливи. Важно е да си говорите за малките неща от живота, а не да дискутирате само големите проблеми – това поддържа искрата жива. Защо? Защото общуването е единственият начин, по който емоционалната връзка между партньорите остава позитивно заредена. Щастливите двойки намират време през деня да поприказват за дребните неща в живота – споделят как е минал денят им, шегуват се. Именно общуването с човека до вас прави връзката ви наистина качествена.

2. Смях – щастливите двойки не приемат всички обрати в живота толкова сериозно. Те са се научили да подреждат проблемите по значение, знаят кое наистина е важно и за кое не си струва да хабят нерви. Най-добрият начин, по който те отвръщат на ударите на живота, е със смях. Все пак не е дошъл краят на света! Така че отпуснете се и се посмейте на проблемите. Ако се ядосате, когато сте в беда, ситуацията няма да се промени – така че имате избор – смях или сълзи. Научете се да се надсмивате над себе си и неприятностите, това ще направи връзката ви по-здрава и по-позитивна.

3. Умение за решаване на конфликтите – щастливите двойки са наясно, че повечето несъгласия могат да се решат чрез преговори. Все пак това, че има проблем, не означава, че връзката ви е в опасност. Много хора погрешно смятат, че в един щастлив брак няма конфликти. Разликата между щастливите и нещастните двойки се базира на това как се разрешават конфликтите между партньорите. Щастливите общуват ефективно (точка 1), когато се появи сблъсък и така предотвратяват разрастването на гнева и обидата.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
niki ( преди 11 години )
АБСОЛЮТНО ВЯРНО Е НАПИСАНОТО В СТАТИЯТА!Браво, г-жо или госпожице Едрева! Това е истината и повече млади хора следва да я прочетат и да вярват в нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар