Интимно

Защо мразя любовницата, а на него прощавам?

02.11.2011г. / 17 01ч.
Нина Иванова
Защо мразя любовницата, а на него прощавам?

Едно от най-големите разочарования в живота безспорно е изневярата. Болката от предателството на любимия човек винаги оставя горчив спомен. Но дали ви прави впечатление, че огромен процент от жените, разбрали за изневярата на любимия, са склонни да му простят, винейки най-често любовницата.

Защо сме способни да простим на мъжа, след като той е този, който е нарушил любовния обет и предал нашето доверие?

Отговорът най-често се корени в нежеланието ни да признаем, че мъжът до нас може би ни е разлюбил. Или пък че част от вината е наша. Инерцията в брака, рутината, еднообразието, това са най-честите причини за кръшкането на мъжете. Но признавайки ги, значи да обвиним и себе си. Затова най-лесно е да обвиним онази зла, коварна жена, съблазнила мъжа ни и разбила иначе „здравото“ ни семейство.

Мили дами, знам, че от изневярата боли и никога не бих ви пожелала да опитате горчивия й вкус, но не забравяйте, че никой не може да ви отнеме нещо, което не притежавате. Ако отдавна не сте се вглеждали с любов в очите на мъжа до вас, ако сте забравили що е романтика и страст, то не бързайте да обвинявате жена, която може би и не подозира за съществуването ви.

Погледнете в собствения си брак и едва тогава отсъдете.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
тжто ( преди 7 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Aya ( преди 11 години )
Никъде не казвам, че се търси вина. Чувството за вина не помага за решаването на проблема. ОТГОВОРНОСТ! Когато се случи изневярата мисля, че първо е добре да се обърнем към себе си и да се запитаме за това къде е нашата грешка. А после да я търсим в другия. Обикновено, в някаква степен, е и в двамата. А тази "убеденост, че в 100% от случаите любовницата е виновна", както казваш, е нагласата, която ни тласка по-скоро към задълбочаване на проблема. Защото тя не е толкова важна - днес е една, утре може да е друга.. Защото ако сега елиминираме настоящата (не знам как? като я убием, може би?!:), то остава страхът да не се появи друга.. И така сами се обричаме да живеем в постоянен страх. А този страх води до сцени на ревност и голямо напрежение..Не мислиш ли, че за да се стигне до изневяра, значи нещо във връзката "куца" и именно върху това трябва да се акцентира?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
умереност ( преди 11 години )
Много весело:) Намерихте ЕДИНСТВЕНИЯ ПРАВИЛЕН ОТГОВОР:)))) Не Ви ли е хрумвало, че във всяка връзка нещата са различни? Обикновено човек се натъква на убеденост, че в 100% от случаите любовницата е виновна. Сега пък трябва да повярваме, че съпругата е виновна:))) Ситуациите са различни! Иначе, ако искате общовалиден отговор, защо не търсите вина в родителите на мъжа ?!? - та нали те са го възпитали! Защо не са го възпитали да уважава жените, а? То било хубаво да имаш непоклатима позиция:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Aya ( преди 11 години )
Поздравления, Нина!Наистина, някои неща е добре да си ги признаваме. А не да недоволстваме и непрекъснато да търсим виновни за несполуките в живота си. "Женските" сайтове не са само за да се хвалим, нахъсваме, а и да се подкрепяме и да си помагаме и по този начин - като си напомняме, че нещата зависят и от нас. И трябва да сме готови да поемаме отговорността за това, което ни се случва, а не да я прехвърляме на друг, в случая - на любовницата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота