Зелено

Как и сексът може да е еко

12.03.2012г. / 22 03ч.
Аз жената
Как и сексът може да е еко

Сексът е едно от най-естествените неща, което може да се случи между двама души. Сексът в XXI век обаче е изпълнен с куп неекологични подробности.

Да започнем от бельото – изберете органичен памук или рециклиран текстил. Когато се приготвяте за среща, си сложете червило без олово (четете винаги етикета). Не може всички срещи да се случват по един и същ начин, но ако го поканите у дома и приготвите сама храната ще е една идея по-добре за околната среда. Изберете местни продукти за ястията.

Секс играчките в повечето случаи не минават нужния контрол по безопасност и са пълни с химикали, които да ги правят гъвкави. Токсините в тях могат да нарушат баланса на ендокринната ви система. Търсете секс играчки от медицински силикон и такива, които са с презареждащи батерии, а не обикновени.
За овлажняване и чувствен масаж използвайте чисто кокосово масло, а не коктейл от химикали, в които уж има био масла. Само че внимавайте – кокосовото масло може да наруши презервативите от латекс, заменете ги с полиуретанови.

Замислете се къде правите най-често секс? Ако е върху леглото в спалнята и искате да водите „зелен“ начин на живот, потърсете матрак, възглавници и спално бельо от естествени материи. Това е полезно не само за планетата, но и за вашето здраве.

Може да ви се стори, че изпадаме в крайности, но ако нещата са сериозни и той се готви да ви предложи брак, погрижете се да разбере, че ще се зарадвате много на годежен пръстен със скъпоценни камъни, които не са от конфликтни райони.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
чичо ( преди 11 години )
Забравили сте най-важния съвет - правете секс без найлони, кажете не на презервативите и бъдете еко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
коки ( преди 11 години )
има и био презервативи в био магазините
отговор Сигнализирай за неуместен коментар