Интимно

В любовна връзка или сами – кога сме по-щастливи?

24.09.2012г. / 10 18ч.
Снежана Проданова
В любовна връзка или сами – кога сме по-щастливи?

С приятел или без, семеен или свободен – еднозначен отговор на този въпрос няма. Всичко зависи от обстоятелствата, от желанието, принципите, стремежите. Проведена анкета с мъже и жени в САЩ сочи, че почти 90% предпочитат да са необвързани. Защо се получава така?

Непрекъсната промяна

Напоследък промяната се е превърнала в константа на ежедневието ни: децата ни сменят училища, ние променяме работното си място, местоживеенето си, колата си, мобилния си телефон, хранителния си режим, стила си на обличане. Всичко това с една и съща цел – търсене на по-доброто. И нека не разбираме тези наблюдения погрешно. Фактът, че повече хора предпочитат да са необвързани, не сочи че това е по-добрият вариант. По-скоро подсказва, че голяма част от мъжете и жените са се отдали най-вече на търсенето на най-добрия вариант.

Повече свободно време

Когато си необвързан, имаш повече свободно време и възможност да се съсредоточиш върху самия себе си, да се забавляваш, както и колкото желаеш, да правиш, каквото искаш, и да откриеш това, което търсиш. Решенията, които взимаш, са съобразени единствено с твоите нужди и не засягат пряко чувствата на друг човек.

Дарът на настоящия момент

Да си необвързан донякъде е дар, който малко хора са се научили да оценяват. Винаги тревата е по-зелена там, където не сме. Да, но само ако поливаме по-често това „там“ чрез въображението си. Жизнените ни сили трябва да са насочени към запазването на настоящия, оценяването на миналия и реализирането на бъдещия момент. Ако си представяме как би се развивал животът ни в паралелно измерение, в което сме направили други избори, няма да изживеем пълноценно реалността си.

Изводът е, че независимо дали си обвързан или не, винаги можеш да бъдеш щастлив. Вярно – нещо винаги ще ти липсва, но нима можем да постигнем всичко? Важното е да извлечем ползата от ситуацията, в която се намираме и да насочим емоциите си в правилната за нас посока.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай