Интимно

Мъжът се шляе и кръшка от семейството – как да постъпя

... и цялата домакинска работа остава в женски ръце

08.11.2012г. / 15 00ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нормално е след сватбата и двамата партньори да искат да поддържат същите отношения с приятелите си, да излизат както преди, да намират време да се отпуснат и да забравят за момент за задълженията около семейството.

Свързани статии

Може би се е случвало той да закъснее много, да спи до късно и да е сравнително неадекватен или безполезен в помощта си вкъщи заради махмурлука. Ако тази сцена не се разиграва всеки ден, няма голяма причина за притеснения. От друга страна обаче по този начин жената се превръща в единствен родител, който трябва да поеме всички задължения на свой гръб и да се грижи за още едно дете за няколко часа.

При много двойки липсата на комуникация е ключов фактор за появата на недоразумения, които могат да прераснат в спорове и кавги. Важно е предварително да бъде изяснена ситуацията и да се направи план за действие. Поговорете, изберете един примерен час, в който се очаква той да се върне, и нагласете аларма за часа, в който трябва да стане. Обсъдете количеството алкохол, но най-вече подчертайте факта, че вие самата ще изпитате затруднения, занимавайки се сама със задълженията у дома.

Имайте предвид, че реалността и очакванията ви за брака няма да съвпаднат напълно, ако не и никак. Не можете да очаквате съпругът ви да изостави предишния си живот и да се посвети единствено на вас, така както и вие не бихте искали да се сбогувате с безгрижните събирания с приятелки.

Опитайте се обаче така да се координирате, че връзката ви да не страда от това. С времето и двамата ще придобиете нови навици и ще преосмислите ценностите си. Дайте си време и не съдете ситуациите спрямо очакванията си, а бъдете гъвкави в решенията и действията си.

Коментирай
Здраве и красота