Макар че на сватбата двамата се вричат да се обичат цял живот, любовта е силна през първите години. Много често след това се сменя от съжалението към другия. Мъжът, който е пленил сърцето й като че ли отдавна не е същият. Сега той проявява капризи, безинициативност, безхарактерност, егоизъм.

Още по темата

Разбира се, в брака е нужна толерантност и търпимост, но някъде между тях угасват последните искри на обич.

Изходите са няколко: той си променя поведението и отношението към партньора в семейството, примирявате се, че е станал различен или се развеждате.

Живот без любов

Готови ли сте да прекарате останалата част от живота си с човек, когото не обичате: да му посветите младостта и силите си?! По-добре развод – решението е трудно, но си струва да направите крачка към щастието си. Така ще отвържете и неговите ръце – а може би той точно за това е мечтаел. По статистика мъжете по-рядко подават молба за развод, обикновено инициативата е на жената.

Прави страхотен секс

Сексът не е любов, не винаги. Нищо че ви ядосва за много неща, в леглото сте идеалната двойка. Това е много важен мотив да останете заедно.

Парите се оказват решаващи

Той няма да се промени, но взима голяма заплата, има и допълнителни приходи и пълни по-голямата част от месечния семеен бюджет. Струва си да си помислите искате ли да се разведете със златната кокошка?!

Няма да станете предателка

Дала сте брачна клетва и трябва да я изпълните. Ще търпите, ще се научите да живеете в новите условия и в крайна сметка може да ви хареса. Ще се убедите, че бракът просто е минал на следващото ниво – на зрялост и приятелство.

Може да съжалявате мъжа си, но само ако освен съжалението изпитвате и други чувства към него – уважавате го, възхищавате му се и харесвате някои негови качества. Тогава любовта може да се върне. Това означава, че изпитвате само временни затруднения във връзката и вашият любовен роман още не е завършил.