Интимно

Най-честите причини за семейни скандали

Пари, изневяра и какво ли още не присъства в списъка

14.11.2012г. / 16 10ч.
Нина Иванова
Снимка: shc.hu

Снимка: shc.hu

Няма семейство, в чийто дом поне веднъж да не се е случвал шумен скандал, огласявайки целия вход. Колкото и силна да е любовта между двама души, неизбежно е съвместният живот да не ги провокира от време на време да проявят балкански характер и да се хванат за гушите, образно казано, в лют спор.

Кои са обаче най-честите причини, които раждат семейните скандали:

1. Липсата на пари

Най-честата причина, за съжаление, е най-прозаичната, а именно липсата на финансови средства. Дефицитът в семейния бюджет е неприятна и болезнена тема, която често става тема на шумни скандали. Кой колко пари (не) изкарва, кой къде ги харчи и дали ги харчи разумно, защо не стигат и какво да правим като няма пари?

Свързани статии

2. Изневяра

Кръшкането на половинката е фундаментална тема в любовните препирни. Дори и само като съмнение да се роди в главата на един от съпрузите, тя веднага се превръща във фикс идея и провокация за шумни скандали.

3. Свекърва/тъща

Безспорно един от най-големите дразнители, макар и встрани от семейството са родителите на двойката. Независимо дали е вашата майка или неговата, почти няма случай и семейство, в което да не сее родил спор заради някоя от тях.

4. Липса на компромиси

Когато в една връзка и двамата партньори са горди, неотстъпчиви, не са склонни на компромиси, скандалите вкъщи се превръщат в ежедневие. Няма шанс бракът ви да е успешен, ако поне веднъж не кажете „Извинявай“ и не преглътнете гордостта си в името на любовта и бъдещето.

5. Възпитанието на децата

Със сигурност една от най-честите причини за семейни спорове е начинът, по който възпитавате децата. Противоречията по тази тема са най-сложни за разрешаване, защото засягат бъдещето и формирането на една човешка личност. Но и това е най-важният спор от всички. Хубаво обмислете как ще постъпите и бъдете склонни на компромиси, защото от тях може да зависи бъдещето на вашето дете.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )