Интимно

Нина Палмиери: Да говорим за секс естествено – както за рецепти и мода

Сексът не е срамежлива тема, ако попаднете пред микрофона на италианската журналистка Нина Палмиери

14.12.2012г. / 11 27ч.
Ивет Лолова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Нина Палмиери е журналистка и автор на телевизионни предавания. От две години води шоуто „Секс образование“, което е първото й предаване като водещ. Тя говори за секса толкова естествено, сякаш обсъжда готварски рецепти, модата или времето. Предварително ви запознаваме с нея с кратко интервю.

Свързани статии

Лесно ли говорят хората за секс?

Да, стига да бъдат правилно провокирани, предразположени. Хората обичат да се шегуват с темата за секса, особено мъжете. Лесно се говори, ако се плъзгаме по повърхността й. Когато искаме да влезем в дълбокото е трудно, ако поведението и отношението ни не е леко и естествено. Когато подхождам към хората спокойно и открито, те ми отговарят по същия начин.

Не е ли казано вече всичко за секса?

В предаването сме разисквали всички възможни въпроси за секса. Смятам, че винаги има още какво да се научи. Аз самата открих много нови неща по време на снимките и смея да кажа, че в известен смисъл се промених.

Чувствате ли се като „революционер“, който разбулва табута в темата за секса?

Не, по-скоро се чувствам свободна жена. Радвам се, че общувам свободно и задавам моите въпроси на хората и те ми отговарят по същия искрен начин.


Леглото, в което Нина прави интервютата си

Не се ли преекспонира днес сексът в рекламата, литературата, телевизията?

Тази тема е интересна, защото всички обичат да слушат, гледат и четат за секса, но предпочитат да не се знае, че го правят. Всъщност трябва да говорим за секса толкова естествено, колкото за готварски рецепти или мода. Хората все още се чувстват объркани и несигурни в това отношение. Смятам, че е много лесно да се отнасяш към секса като зрител – например да гледаш предаване по телевизията, но ако трябва да говориш за него, се чувстваш притеснен.

За вас сексът е?...

Удоволствие, радост, пълноценни взаимоотношения на отдаване и приемане и второто нещо, което харесвам най-много след храната.

Споделете малко за новата си книга „Момичета, които обичат момичета“.

Това е първата ми книга, тя няма нищо общо с TV шоуто „Секс образование“. Написах я въз основа на опита си на журналист в авторското си предаване „Пътешествията на Нина“. Представлява разказ за лесбийки, тъй като предаването разказваше истории на лесбийки – от общо пет издания две от тях бяха на тази тема. Замислям се дали да не напиша книга и за преживяванията ми по време на „Секс образование“, но още не съм решила.

Какво бихте пожелали на нашите читателки?

Надявам се, че ще се върна в България за третия сезон на секс шоуто (първите два сезона съвсем скоро може да гледате по телевизията) и да поканя вашите читателки в моето легло за интервюта. И да науча български.

Коментирай