Интимно

Тъщата поразява брака като гръмотевица

Омъжвате се не за любимия мъж, а за цялото му семейство

04.03.2013г. / 16 20ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Не се заблуждавайте, че сключвате брак с любимия си мъж. На практика вие се омъжвате за цялото му семейство. Няма начин да живеете с мъжа си, без да общувате с роднините му. Зестрата на мъжа са традициите и обичаите, с които е закърмен от баба си, майка си и баща си.

Много често съпружеските отношения се влошават заради проблеми с родителите или роднините. Тъщата или свекървата се бъркат ежедневно, като свекърът или тъстът застават на страната на жена си или запазват неутралитет.

Обикновено такава ситуация се наблюдава в семейства, в които съществува тясна емоционална връзка между родители и деца. Тази зависимост може да попречи на младото семейство да развие свободата на чувствата си и капацитета на двойката, която вече е семейство.

Свързани статии

Ако проблемите продължават, се стига и до развод. Причината е, че младите продължават да се чувстват част от старото си семейство като запазват частично поведението си на деца спрямо своите родители. Кои са най-честите признаци на такава зависимост:

  • чести телефонни позвънявания – най-малко едно всеки ден;
  • задължителният съботен семеен обяд;
  • летният отпуск на вилата всички заедно както винаги е било;
  • пряко участие и налагане на мнение по въпроси, засягащи само младото семейство;
  • взаимна материална помощ;
  • порасналите деца търсят непрекъснато съвети за щяло и нещяло от своите родители.

За да ви е мирно семейството, отхвърлете опеката на тъщата и свекървата. Така ще елиминирате емоционалното напрежение, в което живеете денонощно – от „Добро утро“ до „Лека нощ“.

Интересувайте се от здравето и живота на родителите си, помагайте им финансово или физически, но го правете като зрели, възрастни хора. Така ще ги накарате да се почувстват нужни и желани, но ще ги държите на една ръка разстояние от дома ви.

Най-важното е да определите граници между детската и родителската подсистема, съпружеското семейство и родителското семейство или със семейството на баба ви и дядо ви.

Жената е тази, която от първия ден на брака трябва да помогне на мъжа да изработят заедно правилата на своето семейство, които ще защитават интересите му.

Коментирай