Интимно

Пет вида храни решават сексуалните проблеми

Проблемите на мъжете

18.05.2013г. / 14 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки месец почти по едно и също време, с нас, жените, се случват малки промени. Това е ПМС или предменструалният синдром, който ни кара да се изпотяваме, да имаме болки в гърдите, да изяждаме немалки количества шоколад. Това е периодът, в който нашата половинка иска да не ни вижда в рамките на една седмица.

Свързани статии

В този период любимият го отнася най-много от нашата раздразнителност. А след това не спира да ни го напомня. Да чувстваме вина ли? Съвсем не. И мъжете си имат техните слаби моменти. Особено от момента, в който при тях започнат да спадат нивата на тестостерон, наричаме го кризата на средната възраст. В процеса на стареене мъжете преживяват спад в производството на този хормон.

Това рядко се случва около 30-тата, най-често е около 40-тата и често около 50-тата година. Заедно с намаляването му, при някои мъже се появяват неразположения като умора, слабост, сексуални проблеми. Но за някои учени връзката на симптомите с нивата на хормона е все още спорна. Терапия при тези случаи е възможна, но...

Винаги има едно но. Както при хормонално-заместителна терапия при жени, тестостерон-заместителната терапия има потенциални рискове и странични ефекти, като рак на простата например.

Някои много полезни храни могат да помогнат да се задържат едни добри нива на тестостерон.

Гроздето

Китайски учени са установили, че една шепа грозде на ден значително подобрява подвижността на сперматозоидите.

Риба тон

Богата на омега-3 мастни киселини и витамин D. доказано е, че укрепва нивата на хормона с до 90%.

Авокадо

Лошият холестерол не само запушва артериите, но и води до еректилна дисфункция.

Чесън

Понижава нивата на кортизола, който е виновен за стреса.

Мляко

Съдържа важни аминокиселини.

Мед за по-добър приток на кръв, отваря кръвоносните съдове, което спомага за ерекцията.

Жени и мъже, подкрепяйте се взаимно. На всеки настъпва онзи момент в живота, в който се чувстваме не както преди. Дали тези моменти няма да са по-приятни, ако хапвате заедно шоколад?

Снимка: Sxc.hu

Коментирай